Заготовка на зиму: рецепт солоних баклажанів
Взимку приготовані в такий спосіб овочі можна використовувати, як основу для рагу та інших страв.
Період приготування солоних баклажанів — з липня по вересень, а вживати їх можна вже через місяць. Приготовані в такий спосіб баклажани можна після використовувати для піци, додавати в рагу, або просто використовувати як закуску, приправивши олією.
Словом, це чудова заготовка, яка допоможе зберегти ваш улюблений овоч на той час, коли вже він зникне, або ж значно подорожчає на ринках і в супермаркетах. Рецептом поділилися на сайті Buonissimo.
Солоні баклажани
Інгредієнти:
- баклажани 1 кг;
- часник 2 зубчики;
- свіжий перець чилі;
- майоран;
- щіпка орегано;
- сіль за смаком.
Очистіть баклажани та наріжте їх товстенькими кругляшами. Опустіть їх у киплячу підсолену воду і швидко бланшуйте буквально кілька хвилин. Злийте з них воду і помістіть в один або кілька друшляків, зверху поставте тарілку і гніт, нехай зайва рідина стікає протягом 12 годин.
Потім розкладіть баклажани на кухонні рушники і накрийте іншими, добре промокніть залишки рідини.
Розкладіть скибочки баклажанів шарами в стерилізовані скляні банки і кожен шар посипте великою сіллю, кількома пластинками часнику, шматочками гострого перцю чилі, листям майорану і дрібкою орегано.
Продовжуйте таким чином, поки всі скибочки баклажанів не скінчаться. Зверху посипте шар овочів сіллю. Знову помістіть уже на утрамбовані в банки баклажани вантаж і зливайте ту рідину, яка виділятиметься. Зберігайте в прохолодному темному місці, бажано в холодильнику. Через місяць солоні баклажани будуть готові до вживання.
Якщо любите баклажани, спробуйте приготувати баклажани по-корейськи.