Теплий салат із куркою та грибами: покроковий рецепт ситної страви

теплий салат, їжа, кулінарія, кулінарні рецепти, їжа, кулінарні рецепти
Фото: t.me/topretsept

Такий салат може стати повноцінним обідом або вечерею.

Related video

Теплий салат із м'ясом, сиром і грибами — це ситна і дуже смачна страва, яка прикрасить будь-який святковий стіл. Його можна зробити і як окрему повноцінну вечерю або на обід, якщо хочеться чогось апетитного. Як її приготувати, розповіли в блозі "Рецепти щодня".

Теплий салат із грибами та куркою

Інгредієнти:

  • куряче філе — 200 г;
  • печериці — 200 г;
  • огірок маринований — 1 шт;
  • помідор — 1 шт;
  • зелена цибуля — 3 пера;
  • твердий сир — 50 г;
  • сіль, перець — за смаком.

Для заправки:

  • сметана — 1 ст. л;
  • гірчиця — 0,5 ч. л;
  • лимонний сік — кілька крапель.

Спосіб приготування:

Гриби почистити, нарізати на великі шматочки й обсмажити на сковороді до повного випаровування рідини.

Сире куряче філе помити, обсушити паперовим рушником, порізати на кубики і додати в сковороду до грибів. Тушкувати доти, доки грудинка повністю приготується. Наприкінці тушкування додати сіль і перець, орієнтуючись на власний смак.

Маринований огірок і свіжий помідор нарізати невеликими кубиками. Зелену цибулю дрібно порубати. Сир натерти на крупній тертці. Усі інгредієнти змішати в глибокій мисці.

Сметану змішати з гірчицею, додати кілька крапель лимонного соку, все добре перемішати і заправити салат.

Раніше Фокус писав, як приготувати смачний грузинський салат "Тбілісі" з яловичиною.