Баклажани на зиму. Простий рецепт смачної заготовки

Гострі баклажани на зиму, заготівля на зиму, рецепт баклажани, баклажани на зиму
Фото: Скриншот | Гострі баклажани на зиму

У цьому рецепті використовується багато часнику і пекучого перцю, тож закуска виходить гострою.

Related video

Це дуже простий рецепт, який потребує від вас мінімум зусиль. І використовуються тільки найпростіші продукти — овочі, яких зараз повно на ринках.

Заготівля з баклажанів у гострому соусі точно вам сподобається, як її приготувати, розповість Фокус.

Гострі баклажани на зиму

Інгредієнти:

  • баклажани — 1,5 кг;
  • болгарський перець — 350 г;
  • часник — 2 головки;
  • перець гострий — 2-3 стручки;
  • рослинна олія — 150 мл;
  • сіль — 2 ч. л.;
  • оцет 9% — 55 мл;
  • петрушка — один пучок.

Баклажани добре миємо, відрізаємо хвостики і нарізаємо кільцями завтовшки не більше 1 см.

Далі баклажани потрібно обсмажити. Деко застеляємо фольгою, або пергаментом, змащуємо олією і викладаємо кільця баклажанів. Змащуємо баклажани пензликом зверху олією і відправляємо деко в розігріту до 190 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Потім баклажани перекладаємо в миску і ставимо охолоджуватися. Поки вони холонуть, готуємо інші овочі. Болгарський перець миємо і розрізаємо навпіл, видаляємо хвостик, насіння і плодоніжку. Так само робимо і з гострим перцем. Почніть із двох середніх стручків. Закуска має бути гострою, але все залежить від вашого смаку. Петрушку наріжте великими шматочками. Часник очистіть.

Подрібніть гострий і солодкий перець із петрушкою та часником у блендері в однорідну масу. Перелийте в глибокий посуд і додайте сіль та оцет. Добре перемішайте. Можна відкласти трохи в окремий посуд — у вас вийшла гостра і смачна аджика, яку можна їсти вже в такому вигляді.

У підготовлені стерильні баночки покладіть баклажани й аджику шарами, прикрийте банки стерилізованими кришками. Поставте банки в каструлю, дно якої вистеліть бавовняною тканиною. У каструлю налийте холодну воду.

Поставте каструлю на вогонь і на великому вогні доведіть до кипіння. Потім зменште вогонь і стерилізуйте банки приблизно 15 хвилин.

Далі банки дістаньте і герметично закрийте стерилізованими кришками. Переверніть банки догори дном і накрийте рушником до повного охолодження.

Зберігати заготовку з баклажанів потрібно в темному і прохолодному місці.

Якщо любите баклажани, спробуйте приготувати дуже смачну запіканку з базиліком і сиром.