Кабачки в гострому соусі: рецепт смачної закуски на зиму
З наведеної в рецепті кількості інгредієнтів виходить три літри закуски.
Урожай кабачків цього року видався на славу, а по-літньому теплий вересень сприяв тому, що вони цвітуть і дозрівають досі. Якщо не знаєте, чого б ще смачненького приготувати з них, рекомендуємо звернути увагу на рецепт із блогу "Домашня консервація" і зробити кабачки в гострому соусі. Така закуска стане незамінною на вашому столі.
Кабачки в гострому соусі
Інгредієнти:
- кабачки — 3 кг;
- морква — 3 шт;
- часник — 100 г;
- оцет 9% — 1 склянка;
- рослинна олія — 1 склянка;
- цукор — 1 склянка;
- сіль — 2 ст. л.
Спосіб приготування:
Кабачки помити, нарізати скибочками або тонкими кружечками. Моркву і часник почистити і пропустити через м'ясорубку.
Для маринаду в просторий глибокий посуд влити олію, оцет, покласти цукор і сіль. Поставити на середній вогонь, довести до кипіння. Покласти туди прокручену морквину і часник, поварити п'ять хвилин. Потім додати в маринад кабачки і з моменту закипання варити 25 хвилин на невеликому вогні. Після цього готові кабачки відразу ж розкласти в чисті стерилізовані банки й укутати ковдрою до повного охолодження. Зберігати їх потрібно в темному й прохолодному місці.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить три літри закуски.
Раніше Фокус писав, як приготувати кетчуп із кабачків.