Салат "Мисливський": рецепт смачної овочевої заготовки на зиму

салат мисливський, консервація
Фото: Домашня консервація

Із зазначеної в рецепті кількості продуктів виходить майже сім літрів салату.

Не знаєте, куди прилаштувати овочі, які залишилися після прибирання на дачі? Тоді пропонуємо приготувати смачний салат "Мисливський" на зиму. Цим ви і запаси урізноманітните, і рідних порадуєте смачною закаткою. Як приготувати такий салат, розповіли в блозі "Кулінарія".

Салат "Мисливський"

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна — 1 кг;
  • морква — 1 кг;
  • огірки — 1 кг;
  • перець болгарський — 1 кг;
  • цибуля ріпчаста — 1 кг;
  • помідори — 3 кг;
  • цукор — 1 ст.;
  • сіль — 90 г;
  • олія рослинна — 250 г;
  • перець чорний — 8-10 горошин;
  • лавровий лист — 5 шт;
  • оцет (9%) — 150 мл.

Спосіб приготування:

У велику каструлю покласти шар нарізаної кружечками моркви. Потім зверху — шар нашаткованої капусти, після цього — нарізану півкільцями або дрібнішими шматочками цибулю. Далі — огірки, порізані кружальцями, а останнім — болгарський перець, очищений від насіння і нарізаний півкільцями. Влити рослинну олію.

Каструлю поставити і, не перемішуючи, довести овочі до кипіння. Додати всі приправи, сіль, цукор та оцет і тільки тоді все добре перемішати. Знову дочекатися закипання і варити ще п'ять хвилин.

Гарячий салат розкласти в підготовлені банки та простерилізувати. Півлітрові банки необхідно стерилізувати п'ять хвилин після закипання води в каструлі, літрові — 10 хвилин.

Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить сім літрів салату.

Раніше Фокус писав, як приготувати салат "Овочевий король".