Курка у вині: рецепт приготування ніжної та соковитої страви

курка у вині, кулінарні рецепти, їжа
Фото: t.me/topretsept

Курка, приготована таким способом, має приголомшливий смак і ніжну консистенцію.

Куряче м'ясо в будь-якому вигляді — варене, смажене, запечене — нікого не залишає байдужим. Воно корисне, смачне і не викликає відчуття тяжкості в шлунку. Ми ділилися безліччю різноманітних рецептів страв із куркою, а сьогодні хочемо розповісти, як приготувати курку у вині. Вона стане ідеальним варіантом романтичної вечері або стравою до свята. Способом приготування поділилися в блозі "Кулінарні рецепти щодня".

Курка у вині

Інгредієнти:

  • курячі чверті – 3 шт;
  • картопля – 4-5 шт;
  • часник – 1 головка;
  • оливки – ½ склянки;
  • чебрець – 2-3 гілочки;
  • біле вино – 1 склянка;
  • бальзамічний оцет – 1 ст. л;
  • мед – 2 ст. л;
  • сіль, перець – за смаком.

Спосіб приготування:

Куряче м'ясо помити, висушити паперовим рушником. У добре розігрітій глибокій сковороді обсмажити курку до рум'яності. Потім дістати м'ясо, а в сковорідку відправити картоплю і часник. Трохи протушкувати, а потім туди ж повернути курку, покласти оливки, чебрець, сіль і перець.

В окремому посуді змішати вино, бальзамічний оцет і мед. Додати до курки, довести все до кипіння, зменшити вогонь і залишити її томитися ще приблизно на годину.

Раніше Фокус писав, як приготувати куряче рагу з помідорами.