Ситна осіння страва: рецепт дуже смачного рагу зі свинини

Рагу зі свинини з галушками, печеня зі свинини
Фото: Скриншот | Рагу зі свинини зі галушками

Якщо любите печеню — спробуйте приготувати цю страву.

Related video

Це дуже смачне рагу зі свинини, яблук і моркви. А його родзинка — це галушки з прянощами, які додаються вже наприкінці приготування. Рецептом поділилися на сайті ВВС.

Рагу зі свинини

Інгредієнти:

Для тушкованого м'яса:

  • 1 столова ложка рослинної олії;
  • 2 цибулини, розрізані навпіл і нарізані;
  • 3 палички селери, нарізані товстими скибочками;
  • 2 лаврові листки;
  • 1 столова ложка зібраного листя чебрецю;
  • 500 г нежирного свинячого філе, нарізаного великими шматками;
  • 2 чайні ложки порошку гірчиці;
  • 4 великих зубчики часнику, натертих на тертці;
  • 2 столові ложки борошна;
  • 4 столові ложки яблучного оцту;
  • 800 мл бульйону або курячого бульйону;
  • 1 яблуко Гренні Сміт, очищене від шкірки, серцевини і нарізане скибочками;
  • 2 цибулі-порею, нарізаної товстими скибочками;
  • 4 моркви, нарізані шматочками.

Для галушок:

  • 140 г борошна;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 1 чайна ложка порошку гірчиці;
  • 2 столові ложки дрібно нарізаної петрушки;
  • 1 столова ложка листя чебрецю плюс кілька гілочок для прикраси;
  • 2 столові ложки йогурту;
  • 2 столові ложки рослинної олії.

Нагрійте 1 столову ложку олії у вогнетривкому та жароміцному посуді. Додайте цибулю, селеру, залив і чебрець і смажте близько 8 хвилин, поки вони не стануть м'якими. Додайте свинину і готуйте кілька хвилин, поки вона не змінить колір, але не обов'язково, щоб вона підрум'янилася, оскільки пересмажувати її не треба.

Додайте гірчичний порошок, часник, борошно й оцет, потім влийте бульйон, помішуючи, щоб не утворювалися грудочки.

Додайте яблуко, цибулю-порей і моркву, доведіть рідину до кипіння, потім зменшіть вогонь. Накрийте сковорідку кришкою і тушкуйте 1 годину, час від часу помішуючи, поки свинина та овочі не стануть м'якими.

Коли тушковане м'ясо буде майже готове, розігрійте духовку до 190C/170C.

Для приготування галушок насипте в миску борошно, розпушувач, гірчичний порошок, петрушку і чебрець і перемішайте. Покладіть йогурт у глечик, доведіть до об'єму 100 мл водою, потім додайте олію. Злегка вмішайте рідину в борошно, щоб вийшло м'яке, злегка липке тісто. Розділіть тісто порівну на вісім частин і сформуйте кульки. Викладіть їх поверх тушкованого м'яса, збризнувши кожну олією, що залишилася. Випікайте 20 хвилин, поки пельмені не стануть золотистими. Перед подачею посипте додатковим чебрецем, якщо хочете.

Також ви можете приготувати дуже смачне рагу з яловичини.