Біфштекс із сиром: рецепт приготування м'ясної страви в духовці

біфштекс, біфштекс із сиром
Фото: YouTube

Завдяки запіканню в духовці, такий біфштекс зберігає максимум соку та смаку.

Смачні та соковиті біфштекси із сиром — мабуть, найкраще, що можна запропонувати любителям м'яса. Пропонуємо приготувати цю страву по-новому за рецептом із блогу "Збірка рецептів".

Біфштекси із сиром

  • фарш — 500 г. Щоб він був соковитішим, краще взяти в рівних частинах яловичий і свинячий і змішати;
  • цибуля — 1/2 шт.;
  • яйце — 1 шт.;
  • сіль, перець, спеції — до смаку;
  • помідор;
  • сир твердий;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

У глибоку миску викласти фарш. Цибулю почистити, дрібно нарізати й додати до фаршу. Туди ж відправити сире яйце, сіль, спеції та все добре перемішати.

Сформувати котлети. Щоб було зручніше їх робити, змочіть руки водою, і фарш не прилипатиме.

Обсмажити котлети на сковорідці до скоринки з кожного боку, потім викласти їх у форму та поставити випікатися в духовку, попередньо розігріту до 190 градусів, на 40 хвилин. За 15 хвилин до готовності котлети перевернути іншим боком, щоб там теж вийшла скоринка.

На гарячі котлети викласти сир, щоб він розплавився, і на нього помідор, посипати зеленню.

Подавати біфштекси краще з гарніром.

Раніше Фокус писав, як приготувати традиційний німецький шніцель.