Біфштекс із сиром: рецепт приготування м'ясної страви в духовці
Завдяки запіканню в духовці, такий біфштекс зберігає максимум соку та смаку.
Смачні та соковиті біфштекси із сиром — мабуть, найкраще, що можна запропонувати любителям м'яса. Пропонуємо приготувати цю страву по-новому за рецептом із блогу "Збірка рецептів".
Біфштекси із сиром
- фарш — 500 г. Щоб він був соковитішим, краще взяти в рівних частинах яловичий і свинячий і змішати;
- цибуля — 1/2 шт.;
- яйце — 1 шт.;
- сіль, перець, спеції — до смаку;
- помідор;
- сир твердий;
- олія для смаження.
Спосіб приготування:
У глибоку миску викласти фарш. Цибулю почистити, дрібно нарізати й додати до фаршу. Туди ж відправити сире яйце, сіль, спеції та все добре перемішати.
Сформувати котлети. Щоб було зручніше їх робити, змочіть руки водою, і фарш не прилипатиме.
Обсмажити котлети на сковорідці до скоринки з кожного боку, потім викласти їх у форму та поставити випікатися в духовку, попередньо розігріту до 190 градусів, на 40 хвилин. За 15 хвилин до готовності котлети перевернути іншим боком, щоб там теж вийшла скоринка.
На гарячі котлети викласти сир, щоб він розплавився, і на нього помідор, посипати зеленню.
Подавати біфштекси краще з гарніром.
Раніше Фокус писав, як приготувати традиційний німецький шніцель.