Брюссельська капуста з вершками та пармезаном: швидко та корисно
![Брюссельська капуста брюссельська капуста, сковорода, ложка, страва, їжа](https://focus.ua/static/storage/thumbs/920x465/a/38/2d3995ed-f7b8414110bec90106f8a6d4bfa3738a.jpg?v=4086_1)
Страву гідно оцінять гурмани. Брюссельська капуста з вершками чудово поєднується з м'ясом птиці або ковбасками зі свинини. Але може відігравати й роль основної страви, бо сама по собі поживна.
Щоб зробити брюссельську капусту смачною, потрібно зовсім небагато зусиль, а додавши вершки, приправи, сир і підсмажений фундук можна приготувати дуже смачну та корисну страву, пише The Modernproper.
Інгредієнти
- 2 столові ложки оливкової олії екстракласу;
- 6 великих цибулин-шалот, тонко нарізаних;
- 4 зубчики часнику, натертих;
- 4 столові ложки вершкового масла;
- 1½ склянки густих вершків;
- 2 чайні ложки меленої гірчиці;
- ½ чайної ложки морської солі;
- ¼ чайної ложки меленого чорного перцю;
- ¾ чайної ложки часникового порошку;
- ¼ чайної ложки меленого мускатного горіха;
- 800 г натертої брюссельської капусти;
- ½ склянки фундука, крупно нарізаного;
- ¾ склянки натертого сиру пармезан.
Приготування
Крок 1. Нагрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні. Щойно олія почне закипати, додайте цибулю шалот і готуйте, поки вона не стане м'якою, але не підрум'яниться, близько 3 хвилин. Додайте часник і готуйте помішуючи до появи аромату, ще близько 1 хвилини.
Крок 2. Додайте вершкове масло в сковороду. Як тільки масло розтане, додайте густі вершки, гірчицю, сіль, перець, часниковий порошок, мускатний горіх і доведіть до кипіння. Додайте брюссельську капусту й зменшіть вогонь до середньо-слабкого рівня. Накрийте кришкою та готуйте, доки брюссельська капуста не стане яскраво-зеленою та не почне в'янути, близько 8 хвилин.
Крок 3. Водночас нагрійте середню сковороду на середньому вогні. Додайте фундук і готуйте, час від часу помішуючи, до появи аромату й легкого підсмажування, близько 5-8 хвилин.
Крок 4. Додайте сир пармезан до брюссельської капусти. Готуйте помішуючи, поки суміш не загусне та не стане кремовою, ще близько 5 хвилин.
Посипте брюссельську капусту підсмаженим фундуком і відразу ж подавайте.
Також ви можете приготувати рулетики зі свинини з чорносливом і горіхами. Часу на приготування таких м'ясних рулетиків іде не більше, ніж на звичайні відбивні.