Страви турецької кухні: рецепт пирога Ревані

пиріг, випічка, пиріг-маннік
Фото: Travel Food Atlas | Пиріг Ревані

Ревані — дуже смачний і соковитий пиріг із манної крупи, щедро политий цукровим сиропом.

Оскільки пиріг Ревані готують у багатьох країнах, у нього є безліч варіацій. У турецькій кухні використовується манна крупа. Таку страву, як і багато східних солодощів, можна віднести до щербетних, тобто до таких, що просочуються сиропом. Готується цей пиріг-маннік досить просто і швидко, повідомляє Travel Food Atlas.

Інгредієнти

Тісто:

  • крупа манна — 200 г;
  • олія соняшникова рафінована — 125 мл;
  • масло вершкове (для змащування форми) — 20 г;
  • йогурт — 225 мл;
  • борошно пшеничне — 200 г;
  • розпушувач — 1,5 ч. л.;
  • цукор — 100 г;
  • цукор ванільний — 20 г;
  • яйця курячі — 2 шт.

Сироп:

  • вода — 250 мл;
  • цукор — 150 г;
  • сік лимонний — 2 ст. л.

Для посипання:

  • кокосова стружка 5 ст. л.;
  • мелені фісташки 5 ст. л.

Приготування

Крок 1. Поставте цукор і воду в каструлю на середній вогонь. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до середнього і варіть 15 хвилин. Вимкніть вогонь і вичавіть сік лимона. Дайте сиропу повністю охолонути.

Крок 2. Розігрійте духовку до 170°С. Застеліть форму для випічки розміром 9x13 пергаментним папером.

Крок 3. Збийте яйця і цукор у великій мисці за допомогою електричного міксера і віночка близько 5 хвилин, поки вони не стануть пишними і світлими.

Крок 4. Змішайте ванільний екстракт, рослинну олію та йогурт. Додайте манну крупу, борошно, розпушувач, сіль і перемішайте.

Крок 5. Перекладіть тісто у форму для запікання. Розрівняйте верх і кілька разів постукайте формою по столу, щоб випустити зайве повітря.

Крок 6. Випікайте в духовці 30 хвилин. Щоб перевірити готовність, вставте в корж зубочистку і, якщо вона чиста, значить, можна пиріг діставати.

Крок 7. Дайте пирогу охолонути протягом 5 хвилин. Розріжте його на 12 квадратів у формі та полийте холодним сиропом весь корж за допомогою ополоника.

Крок 8. Перед подачею дайте йому постояти при кімнатній температурі 1-2 години. Посипте кокосовою стружкою та меленими фісташками.

Раніше Фокус публікував рецепт класичного різдвяного пирога із сухофруктами, цедрою і бренді. Приготувати його зовсім не складно, головне запастися необхідними продуктами.