Святкові закуски: діп-соус із копченого лосося з вершковим сиром (фото)

соус, діп, намазка, їжа, закуска
Фото: Райан Лібе/Delish | Діп із копченого лосося

Діп — тип соусів, призначених для занурення в них їжі, наприклад чіпсів, ролів, тостів, овочів. Головна відмінність від інших соусів полягає в способі застосування — не соусом поливають їжу, а їжу занурюють у соус.

Діп із копченого лосося стане одним з улюблених святкових соусів. Копчений лосось, гострий хрін, яскравий лимон і дрібно нарізаний кріп змішуються з основою з вершкового сиру та грецького йогурту, створюючи найпікантніший вершковий соус, який тільки можна собі уявити. Його можна подавати з тостами, різними крекерами та овочами. Рецептом поділилася кулінарка Кет Бойцова, повідомляє Delish.

Інгредієнти

Для приготування соусу знадобляться такі продукти:

  • 230 г вершкового сиру (кімнатної температури);
  • 1/2 склянки грецького йогурту;
  • 1 чайна ложка цедри лимона і ще трохи для подачі;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • 1 столова ложка натертого хрону;
  • 3 столових ложки кропу, дрібно нарізаного;
  • 230 г копченого лосося, дрібно нарізаного;
  • сіль і чорний мелений перець за смаком.

Приготування

Крок 1. Подрібніть перші п'ять інгредієнтів у кухонному комбайні до отримання однорідної маси, перекладіть у миску середнього розміру.

Крок 2. Додайте кріп і лосось. Перемішайте все до стану однорідної маси, приправте сіллю і перцем, охолодіть.

Крок 3. Перед подачею на стіл посипте зверху соус перцем і цедрою лимона. В окремій тарілці подайте тости та крекери.

бутерброди, соус, діп, намазка, їжа, закуска Fullscreen
Фото: Райан Лібе/Delish

Раніше Фокус писав, як приготувати фаршировані яйця з прянощами і маринованими огірками.