Баклажанові рулетики із секретною начинкою: рецепт смачної закуски

рулетики, смачна начинка, баклажани
Фото: kristinazizian/instagram

Під час подачі рулетики можна прикрасити гілочками зелені.

Related video

Рулетики з баклажанів із начинкою — закуска, яка нікого і ніколи не залишить байдужим. Вони моментально з'їдаються, тому їх на столі ніколи багато не буває. Рекомендуємо вам приготувати таку закуску до приходу гостей за рецептом кулінарної блогерки Крістіни Азізян.

Рулетики з баклажанів із незвичайною начинкою

Інгредієнти:

  • баклажани — 2 шт;
  • сметана — 2–3 ст. л;
  • вершковий сир — 1 ст. л. з гіркою;
  • волоські горіхи — 50–80 г;
  • зелень (кінза, петрушка, кріп), (можна використовувати і заморожену);
  • часник — 1–2 зубчики;
  • рослинна олія для смаження;
  • помідори чері — 4–6 шт;
  • гілочки кропу для прикраси.

Спосіб приготування:

Баклажани порізати поздовжньо на не дуже тонкі слайси та замочити в підсоленій воді на 7–10 хвилин, щоб пішла гіркота. Воду злити, баклажани підсушити паперовими серветками.

На невеликій кількості рослинної олії обсмажити баклажани з двох боків до готовності. Готові слайси викласти на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.

Для начинки змішати сметану, вершквий сир, порізану зелень, подрібнений часник і дрібно порубані горіхи.

На остиглі слайси баклажана викласти ложкою начинку і згорнути в рулет. Зверху викласти гілочку кропу і придавити половинкою помідора, проткнувши все дерев'яною зубочисткою або шпажкою.

Раніше Фокус писав, як приготувати хрустку закуску зі свіжих овочів у маринаді.