Захотілось солоденького? На пиріг вистачить всього 10 хвилин
Цей пиріг може з'явитися на столі вже через 30-40 хвилин і потішити і вас, і ваших гостей.
У четвер, 1 лютого, світ відзначав цікаве і смачне свято — Міжнародний день десерту. Його започаткував американський кондитер і блогер Енджі Дадлі у 2008 році. Саме в цей день він презентував свій десерт під назвою кейк-поп — цукерка на паличці, аналог відомого чупа-чупсу. Тож, чому б нам з вами не відсвяткувати цей день і не потішити себе гарним десертом — пирогом, на приготування якого достатньо витратити 10 хвилин і пів години на доведення його у духовці.
Готувати пиріг можна з будь-яким варенням чи джемом. М'який, ніжний, він тане в роті — інакше кажучи, ідеальний до чаю.
Інгредієнти:
- 3 середні яйця;
- 8 г ванільного цукру або 1 пакетик ваніліну;
- дрібка солі;
- 150 г цукру;
- 120 мл олії;
- 150 г йогурту без добавок;
- 15 г розпушувача;
- 290 г борошна;
- будь-яке варення чи джем.
У миску розбийте яйця, додайте цукор, ванілін, дрібку солі. Збийте міксером до розчинення цукру. Потім влийте олію та йогурт, збийте ще раз.
Потроху почніть додавати борошно з розпушувачем. Розмішуйте віночком. Тісто вийде рідким, в'язким.
Перелийте 1/3 тіста у форму. Зверху розподіліть варення чи джем.
Залийте ще 1/3 тесту. Розрівняйте та перемішайте тісто з варенням.
Додайте ще варення і тісто, що залишилося. Розподіліть виделкою, щоб вийшли візерунки.
Випікати при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин. Пиріг буде дуже пишним і ніжним.
Смачного!
ВажливоТакож ви можете приготувати смачний апельсиновий пиріг із корицею.