Шкільна піца: рецепт перекусу, улюбленого з дитинства
Для начинки можна брати як ковбасу, так і морепродукти чи м'ясо. З будь-якою з них піца буде смачною.
Напевно, кожен, хто забігав до шкільної їдальні на перерві, купував невеличку піцу з ковбасою, щедро всипану сиром. Таку ж легко приготувати вдома, і вона виходить навіть смачнішою. Як її зробити, розповіла кулінарна блогерка із Сум Дар'я Дарико.
Шкільна піца
Інгредієнти:
- дріжджі свіжі — 30 г (сухі — 2 ч. л);
- цукор — 1 ст. л;
- вода — 300 мл;
- яйця — 1 шт;
- олія — 2 ст. л;
- сіль — 1 ч. л;
- борошно — приблизно 500 г (150 г на опару, 350 гр — у тісто).
Для начинки:
- ковбаса — 150 г;
- твердий сир — 100 г;
- кетчуп 2-3 ст. л;
- мариновані або солоні огірки — 2-3 шт.
Спосіб приготування:
Дріжджі розкришити, додати цукор, перетерти. Влити поступово теплу воду, перемішати, додати 150 г просіяного борошна, перемішати, накрити рушником, поставити в тепле місце на 30 хвилин.
В опару вбити яйце, додати сіль і олію, перемішати. Всипати просіяне борошно поступово. Тісто по-різному бере борошно, тому не поспішайте, щоб не "вбити" його. Усе добре вимісити. Перекласти в змащену олією форму, накрити рушником, поставити в тепле місце на годину.
Для начинки ковбасу нарізати соломкою, огірки — або соломкою, або кружечками, сир натерти на дрібній тертці.
Готове тісто розділити на 12 частин, кожну скачати в кульку, накрити рушником, щоб не обвітрилося. Потім із кожної кульки зробити корж, викласти на пергамент. Змастити кетчупом, посипати ковбасою й огірком, зверху викласти тертий сир.
Випікати в попередньо розігрітій до 190 градусів духовці 20 хвилин.
Читайте також:
З буряком: готуємо піцу в українському стилі
Таку піцу приготує кожен: рецепт приготування тіста та смачної начинки
Сподобається навіть найпримхливішим: піца-яєчня на сніданок для дітей