Що таке ечпочмак і як його приготувати: рецепт популярної татарської страви
Ечпочмак — це трикутний пиріжок із начинкою. Це дуже ситна страва.
Татарська випічка займає більшу частину татарської кухні. І найпопулярнішою стравою є, скоріше за все, ечпочмак. У перекладі з татарської це слово перекладається як трикутник, тобто ечпочмак це традиційний татарський трикутний пиріжок. Зазвичай при приготуванні використовується дріжджове тісто, але бувають ечпочмаки з прісного тіста.
Найчастіше для начинки використовують яловичину або баранину, які інколи попередньо обсмажують із цибулею та спеціями. Також у начинку додають картоплю. У начинку в процесі приготування заливають бульйон. Ечпочмаки з м'ясом і картоплею запікаються в духовці до золотистої скоринки і подаються на стіл. Рецептом поділилися на сайті Kamelena.
Ечпочмак
Інгредієнти для 8 порцій:
- м'якоть яловичини — 600 г;
- картопля — 5 шт;
- масло топлене — 170 мл;
- цибуля ріпчаста — 2 шт;
- яйце — 1 шт;
- яловичий бульйон — 500 мл;
- сіль — 0,5 ч. л.
Для тіста:
- борошно — 600 г;
- молоко — 1 склянка;
- масло вершкове — 125 г;
- дріжджі сухі — 7 г;
- цукор — 1 ст. л.;
- сіль.
Дріжджі змішайте з цукром і 125 мл теплої води та відставте на 20 хвилин, поки на поверхні не з'являться бульбашки.
Вершкове масло розтопіть і змішайте з молоком у великій мисці. Додайте 300 грамів пшеничного борошна і дріжджову суміш, замісіть тісто і поставте в тепле місце на 40 хвилин. Після всипте борошно, що залишилося, і добре перемішайте. Залиште підніматися ще на годину.
Картоплю та цибулю очистіть. М'ясо, картоплю та цибулю наріжте однаковими маленькими кубиками. Змішайте з топленим маслом, поперчіть і посоліть. Перемішайте начинку і залиште на годину. Щоб вийшла соковита начинка, краще використовувати жирне м'ясо.
На присипаному борошном столі розділіть тісто на 8 порцій і розкачайте кожну кульку в корж. Викладіть на пласт тіста начинку.
Защипніть краї у вигляді трикутника, залишивши в середині отвір. Розігрійте духовку до 190 °C. Викладіть ечпочмаки на застелене пергаментом деко і дайте постояти 10 хвилин. Потім змастіть збитим яйцем і випікайте 20 хвилин. Вийміть пиріжки з духовки, і влийте в кожен ечпочмак по дві столові ложки гарячого бульйону. Якщо бульйону немає, то додайте розтоплене вершкове масло (змішайте його попередньо з невеликою кількістю води).
Поверніть пиріжки в духовку ще на 20 хвилин. Подавайте ечпочмаки до столу гарячими.
Читайте також:
Домашні котлети в тісті: рецепт смачного перекусу
Ідеальні до чаю: рецепт смачних булочок з маком
Капустяні оладки: простий рецепт смачної страви за 15 хвилин