Млинці на томатному соку: рецепт оригінальної та яскравої страви
Млинці, приготовані на томатному соку, виходять яскравими. І з оригінальним смаком.
Якщо любите млинці, то вам точно потрібно спробувати приготувати млинці на томатному соку. Зазвичай вони готуються тільки на молоці. Але в цьому рецепті половину порції молока замінили на томатний сік. Подавати на стіл їх можна з пікантним сметанним соусом, приправленим часником і подрібненою зеленню. Адже такі млинці передбачають несолодку начинку. Рецептом поділилися на сайті Kuhar.
Млинці на томатному соку
Інгредієнти:
- борошно 160 г;
- томатний сік 250 мл;
- молоко 250 мл;
- яйце 2 шт;
- цукор 1 ст. л.;
- сіль 0.5 ч. л.;
- вершкове масло;
- рафінована рослинна олія;
Для подачі:
- сметана 33% 200 мл;
- кріп, петрушка, часник.
Спочатку підготуйте всі інгредієнти для млинцевого тіста. Молоко налийте у велику миску. Додайте томатний сік. Всипте сіль і цукор та перемішайте, поки вони не розчиняться.
Борошно просійте в окрему миску. Додайте в томатно-молочну суміш, постійно перемішуючи, щоб не було грудочок. Після вбийте яйця і перемішайте вінчиком.
Тісто, що вийшло, накрийте серветкою і залиште на 20 хвилин за кімнатної температури.
Смажте млинці на сковороді з товстим дном і низькими бортиками на середньому вогні. Змастіть за допомогою пензлика рослинною олією. І виливайте тісто ополоником, щоб вистачало на всю сковороду.
Смажте млинець доти, доки не схопиться верхній шар, на це піде трохи менше хвилини, а потім переверніть і обсмажте з іншого боку. Перекладіть на тарілку і змастіть розтопленим вершковим маслом. Смажте млинці, поки не скінчиться тісто.
І приготуйте смачний соус. Кріп і петрушку вимийте, дрібно наріжте, часник пропустіть через прес.
Додайте кріп, петрушку і часник у сметану та перемішайте. Подавайте соус до млинців.
Читайте також:
Смачні тонкі млинці на кефірі з дірочками: покроковий рецепт
Курячі відбивні в пряному сирному паніруванні: як приготувати смачну страву
Швидка піца з прошуто та сиром: рецепт смачної та ситної випічки