Зрази з грибами з фаршу: як приготувати смачну страву на вечерю

Зрази а-ля Нельсон, зрази, зрази рецепт
Фото: Gospodynka | Зрази а-ля Нельсон

Такі зрази називають "а-ля Нельсон". Але історія замовчує, чому їх назвали на честь британського адмірала.

Related video

Зрази з фаршу з грибами а-ля Нельсон готують уже понад 150 років. Один із перших рецептів зраз а-ля Нельсон належить віленчанці Вінценті Завадській, яка опублікувала його 1858 року. І це вельми популярна страва в Польщі та країнах Балтії. Їх готують зі смачним соусом і вони чудово підходять до вечері. Рецептом поділилися на сайті 700 vilnius.

Зрази а-ля Нельсон

Інгредієнти:

Для зразків:

  • 1 кг фаршу (700 г яловичини + 300 г свинини);
  • 2 яйця;
  • 4-7 сушених грибів;
  • 1 цибулина;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • 120 г сала або шинки шматком;
  • 1 ст. л. панірувальних сухарів;
  • 1-2 ст. л. грибного відвару;
  • борошно для панірування.

Для підливи:

  • 20 г вершкового масла;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 2-2,5 склянки грибного бульйону;
  • 2-3 ст. л. сметани;
  • сіль, цукор, оцет.

Приготувати фарш, як на котлети додайте яйця. Візьміть сушені гриби, залийте водою та відваріть, поки бульйон не стане темним. Наріжте цибулю та підсмажте на сковороді. Гриби дрібно наріжте та покладіть у сковороду.

Відваріть сало, або шинку в невеликій кількості води до м'якості та дрібно наріжте і додайте до грибів. Обсмажуйте суміш ще близько хвилини.

Додайте сухарі. Усе пропаріть, додавши 1-2 ст. л. грибного відвару. Перемішайте й остудіть.

Сформуйте зрази, обваляйте в борошні та смажте на гарячій сковороді з двох боків у вершковому маслі до готовності.

Приготувати підливу. У вершковому маслі обсмажте борошно і додайте грибний бульйон, сметану, трохи солі та оцту за смаком, можна додати цукор. Прогрійте.

Залийте зрази підливою і поставте в духовку. Готуйте при 180°С близько 10 хвилин.

Читайте також:

Баварський салат із куркою: як приготувати смачний і ситний салат

Картопля по-селянськи з часником: простий і смачний рецепт

Найніжніші рибні котлети з форелі: рецепт від Валерія Пономаря