Пісне печиво з горіхами: рецепт актуальної випічки

печиво з горіхами
Фото: cook_julija_simonchuk/instagram

Печиво за цим рецептом виходить таким смачним, що приготувати його вам захочеться і після посту.

Оскільки розпочався Великий піст, меню має бути відповідні. І це стосується не тільки перших і других страв, а й десертів. Рекомендуємо вам приготувати смачне пісне печиво за рецептом кулінарної блогерки Юлії Симончук. Порадуйте себе та близьких смачною випічкою.

Пісне печиво з горіхами

Інгредієнти:

  • борошно — 350-400 г;
  • крохмаль — 140 г;
  • вода — 150-200 мл;
  • масло — 140 мл;
  • цукор — 4-5 ст. л;
  • сіль — 1/2 ч.л;
  • розпушувач — 2 ч. л (з гіркою).

Для начинки:

  • горіхи — 150 г;
  • цукор — 3-4 ст. л.

Спосіб приготування:

У глибоку миску просіяти борошно, додати туди ж розпушувач, сіль, цукор і крохмаль. Усе перемішати, додати олію та воду, замісити тісто. Якщо тісто рідкувате, потрібно додати більше борошна, якщо туге — влити води. В ідеалі тісто має бути ніжним, не "забитим".

Розкачати пласт, посипати подрібненими горіхами та цукром. Згорнути все в рулет і розрізати на "шайби". Викласти їх на деко, застелене пергаментом, і відправити в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, приблизно на 20 хвилин.

Читайте також:

Печиво з манки: як приготувати смачний десерт до чаю без борошна

Як приготувати печиво без борошна: італійський рецепт

Шоколадне печиво "Їстівні валентинки": ароматна випічка до свята