Як деруни, але з цибулі: як приготувати смачну страву
Схожу страву готують у Індії та називають її "Бхаджі". Але цей рецепт адаптований до українських продуктів.
Оригінальний індійський рецепт цибулиних дерунів, або котлет, дещо інакший. Але цей адаптований до українських інгредієнтів та спецій. Приготовані котлети з цибулі вийшли дуже смачними. Рецептом поділились на сайті Vse Smachno.
Спеції та їх кількість підбирайте собі до смаку. Але вперше краще готувати за рецептом.
Котлети з цибулі
Інгредієнти:
- три цибулини;
- три яйця;
- 1 картоплина;
- борошно – від ¼ до 1 склянки;
- карі ніжний – 1 ч. л.;
- куркума – 1 ч. л.;
- сіль – до смаку;
- кріп сушений – 1 ч. л.;
- соняшникова олія для обсмажування.
Овочі необхідно помити та почистити. Далі їх або натріть на великій тертці, або ж подрібніть у бленд ері.
До подрібнених картоплі та цибулі додайте курячі яйця, а також всі спеції. Ретельно все перемішайте.
Тепер потрібно додати борошно. Додавайте потроху і дивіться, чи вистачає. Консистенція має бути як на деруни.
Розігрійте сковорідку, налийте олію та викладайте котлети з цибулі ложкою. Смажте до готовності.
Такі котлети можна готувати й у Піст. Вони будуть чудовою альтернативою традиційним м’ясним котлетам.
Читайте також:
Смажені пиріжки-пончики: рецепт смачної страви з начинкою
Котлети по-київськи: як приготувати найвідомішу українську страву
Хрусткі зовні, соковиті всередині: рецепт дуже смачних курячих рулетів