Як готувати пиріжки: ідеальне тісто і дві найсмачніші начинки

Смажені пиріжки, начинки для пиріжків, пиріжки рецепт, тісто на пиріжки
Фото: svetik_rezepte/instagram | Смажені пиріжки

Це рецепт саме смажених пиріжків. І вони виходять надзвичайно смачними.

Якщо любите смажені пиріжки із начинками, то спробуйте приготувати їх за цим рецептом. А начинки, які пропонують у цьому рецепті, дуже смачні і ідеально підходять до цього тіста.

Смажені пиріжки

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно – 650 г;
  • тепла вода – 200 мл;
  • тепле молоко – 250 мл;
  • дріжджі – 20 г живих (сухих 6 г);
  • цукор – 1 ст. л. без гірки;
  • сіль – 1 ч. л. з гіркою;
  • розтоплене вершкове масло – 100 г.

Для першої начинки:

  • гречка – 5 ст. л.;
  • яловичий фарш – 400 г (можна замінити на той, який ви любите);
  • дві цибулини;
  • олія – 30 мл;
  • вершкове масло – 40 г;
  • сіль, перець, паприка до свого смаку.

Для другої начинки:

  • три картоплини;
  • дві цибулини;
  • гриби – за бажанням;
  • олія і вершкове масло – до свого смаку;
  • сіль, перець – до свого смаку;
  • кріп чи інша зелень – до свого смаку;
  • олія для обсмажування.

У миску вилийте тепле молоко та воду, додайте цукор, сіль та дріжджі. У рідину просійте борошно. Розтопіть вершкове масло, додайте до борошна. Замісіть м’яке тісто.

Залиште тісто під кришкою в теплі на годину. У цей час готуйте м’ясну начинку. Наріжте дрібно цибулю, обсмажте на сковороді з олією та вершковим маслом.

У обсмажену цибулю викладіть фарш, на невеличкому вогні готуйте начинку 10 хвилин. Далі посоліть та знімайте з вогню. У фарш додайте раніше відварену гречку і добре перемішайте. Наша начинка готова.

Для приготування картопляної начинки дрібно наріжте цибулю, обсмажте в олії. Далі додайте до цибулі дрібно нарізані гриби і обсмажте до готовності. Відваріть картоплю, розімніть у пюре. До пюре додайте обсмажену цибулю з грибами, вершкове масло до свого смаку і дрібно нарізаний кріп. Посоліть та поперчіть. І начинка готова.

Дайте начинкам охолонути. З тіста формуйте 18 маленьких колобків, та залиште на 10 хвилин.

Далі розкачайте, покладіть начинку та заліпіть. Залиште пиріжки на вистоювання на 20 хвилин.

Смажте пиріжки на сковороді у великій кількості олії до золотистої скоринки з обох боків на середньому вогні. Викладайте на паперові рушники, щоб прибрати зайву олію.

Читайте також:

Як деруни, але з цибулі: як приготувати смачну страву

Смачно і дуже красиво: рецепт закуски в булочках

Смажені пиріжки-пончики: рецепт смачної страви з начинкою