Надзвичайно смачний: покроковий рецепт кавового торта з горіхами

Кавовий торт з горіхами, торт, кавовий торт рецепт, торт з кавою
Фото: cook_with_me_at_home | Кавовий торт з горіхами

Такий торт є ідеальним поєднанням ароматної кави та хрустких горіхів. І за цим рецептом у вас вийде незабутній десерт.

Related video

Якщо любите каву, то з таким смаком можна зробити і дуже смачний торт. А горішки нададуть йому цікавий смак та текстуру. Рецептом поділились на сайті Kardamon.

Кавовий торт з горіхами

Інгредієнти:

Для коржів:

  • борошно пшеничне – 60 г;
  • горіхи волоські – 225 г;
  • манна крупа – 3 ст. л.;
  • розпушувач для випічки – 1,5 ч. л.;
  • чотири яйця;
  • три яєчні білки;
  • цукор – 150 г
  • дрібка солі.

Для крему:

  • молоко – 500 мл;
  • три яєчні жовтки;
  • крохмаль – 3 ст. л.;
  • кава розчинна – 2 ст. л.;
  • масло 82% – 200 г;
  • цукор – 100 г.

Для ганашу:

  • шоколад чорний – 100 г;
  • вершки 30% – 85 мл.

Спочатку приготуємо коржі. Подрібніть горіхи блендером, додайте до них 60 г борошна, 3 столові ложки манки та розпушувач.

Розділіть яйця на білки та жовтки. Збийте всі білки з дрібкою солі. Коли білки стануть густішими, збільште швидкість міксера і поступово додайте цукор, збиваючи, поки цукор не розчиниться. Потім додайте по одному чотири жовтки, обережно збиваючи на низькій швидкості.

Обережно вмішайте сухі інгредієнти у яєчну суміш лопаткою. Вистеліть дно форми для торта (діаметром 20 см) пергаментом, викладіть тісто і випікайте в духовці, попередньо розігрітій до 170 градусів близько 40 хвилин. Не відкривайте духовку, інакше середина коржа провалиться. Дайте коржу охолонути та розріжте його горизонтально на три коржі.

І готуйте крем. Змішайте 1/2 склянки холодного молока з крохмалем та жовтками. Додайте решту молока в каструлю, додайте каву та цукор, і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Коли молоко закипить, додайте розведений крохмаль, мішайте до появи перших бульбашок, вимкніть вогонь і накрийте каструлю харчовою плівкою "в контакт". І лишіть крем остигати.

Готова заварна маса має текстуру негустої сметани. Коли зіб’єте з нею масло, загустіє. Тортик краще збирати в кільці, щоб він зберігав форму.

Для ганаша підігрійте вершки в невеликій каструлі, не доводячи до кипіння. Додайте до них роздрібнений шоколад і розмішуйте до однорідної гладкої консистенції. Охолодіть ганаш до кімнатної температури та розподіліть ганаш тонким шаром по трьох коржам.

Зберіть торт у роз’ємному кільці, промазуючи кожен корж кремом та складаючи один на одного. І поставте в холодильник хоча б на три години та прикрасьте на свій смак.

Читайте також:

Із смачним кремом та кислинкою: рецепт торта Монастирська хата

Тарт із горіхами та згущеним молоком: як приготувати дуже смачний десерт

Ананасово-кокосовий пиріг, який тане у роті: простий рецепт смачного десерту