Закуска із сала: рецепт ароматної та апетитної страви до святкового столу
Ароматні спеції та зелень роблять закуску із сала неймовірно смачною. На столі вона довго не затримається.
Сало — улюблений серед українців продукт, і зробити його ще смачнішим можна низкою найрізноманітніших способів. Наприклад, приготувати апетитну закуску. Як її зробити, розповіли в блозі "Консервація і кулінарія".
Закуска із сала
Інгредієнти:
- сало — 500 г;
- часник — 5–6 зубчиків;
- кріп — 30 г;
- петрушка — 30 г;
- аджика — 5 ст. л;
- чорний мелений перець — 1 ст. л;
- сіль — 3–4 ст. л;
- цибуля — 1 шт.
Спосіб приготування:
Із сала зрізати всю шкірку. З одного боку зробити кілька глибоких надрізів, не доходячи до кінця. Ширина надрізу має бути приблизно півтора сантиметра.
Шматок сала перевернути на інший бік, зробити такі ж глибокі розрізи.
Свіжі кріп і петрушку дрібно нашаткувати, часник подрібнити, все змішати. Суміш із зелені та часнику посолити і перемішати ще раз.
Отриману суміш запхати в глибокі отвори з одного боку сала. Перевернути його на інший бік.
Застелити плівку, в середину покласти кільця цибулі, а зверху викласти сало. У вільні отвори відправити аджику. Сало з усіх боків посипати сіллю та перцем.
Щільно затягнути сало плівкою в кілька шарів і поставити його в холодильник на три дні. Потім його перекласти в морозилку.
Читайте також:
Дуже смачно і дуже просто: експрес-рецепт домашнього сала