Закуска із сала: рецепт ароматної та апетитної страви до святкового столу

закуска із сала
Фото: t.me/konservacia_kulinaria/2191

Ароматні спеції та зелень роблять закуску із сала неймовірно смачною. На столі вона довго не затримається.

Сало — улюблений серед українців продукт, і зробити його ще смачнішим можна низкою найрізноманітніших способів. Наприклад, приготувати апетитну закуску. Як її зробити, розповіли в блозі "Консервація і кулінарія".

Закуска із сала

Інгредієнти:

  • сало — 500 г;
  • часник — 5–6 зубчиків;
  • кріп — 30 г;
  • петрушка — 30 г;
  • аджика — 5 ст. л;
  • чорний мелений перець — 1 ст. л;
  • сіль — 3–4 ст. л;
  • цибуля — 1 шт.

Спосіб приготування:

Із сала зрізати всю шкірку. З одного боку зробити кілька глибоких надрізів, не доходячи до кінця. Ширина надрізу має бути приблизно півтора сантиметра.

Шматок сала перевернути на інший бік, зробити такі ж глибокі розрізи.

Свіжі кріп і петрушку дрібно нашаткувати, часник подрібнити, все змішати. Суміш із зелені та часнику посолити і перемішати ще раз.

Отриману суміш запхати в глибокі отвори з одного боку сала. Перевернути його на інший бік.

Застелити плівку, в середину покласти кільця цибулі, а зверху викласти сало. У вільні отвори відправити аджику. Сало з усіх боків посипати сіллю та перцем.

Щільно затягнути сало плівкою в кілька шарів і поставити його в холодильник на три дні. Потім його перекласти в морозилку.

Читайте також:

Дуже смачно і дуже просто: експрес-рецепт домашнього сала

Корисно і дуже смачно: рецепт сала в цибулевому маринаді

Сало для бутербродів: рецепт смачної закуски