Мягче пуха: рецепт нежнейших пасхальных куличей от Валерия Пономаря
З такими пасками доведеться повозитися, але результат перевершить усі очікування!
Якщо ви ще не визначилися, яку паску спекти на Великдень, щоб потішити себе та близьких ароматною і ніжною випічкою, зверніть увагу на рецепт, який пропонує відомий одеський кулінарний блогер Валерій Пономар. Найм'якіша шоколадна паска з легким ароматом лимона і ванілі стане хітом великодніх свят.
Великодня паска
Інгредієнти на 4 шт. середнього розміру:
- молоко — 190 мл;
- борошно пшеничне — 450 г;
- мед — 25 г;
- дріжджі пресовані — 25 г;
- ванілін — 3 г;
- шоколад — 100 г;
- яйце — 8 шт (жовтки);
- вершкове масло — 180 г;
- цукор — 150 г;
- цедра 1 апельсина
- цедра половини лимона;
- коньяк — 2 ст. л.
Для глазурі:
- білок — 100 г;
- цукрова пудра — 200 г;
- сік лимона — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
У молоко, нагріте до 40 градусів, додати дріжджі та мед, дати 30 хвилин активуватися.
В іншій мисці змішати борошно з сухими інгредієнтами.
Активовані дріжджі з молоком змішати з жовтками, поступово отриману суміш додати до борошна і замісити тісто. Туди ж ввести вершкове масло. Прибрати тісто на вистоювання, поки воно не збільшиться втричі.
Тісто, що піднялося, знову вимісити і додати шоколад. Дати йому підійти 2-3 рази, вимішуючи.
Готове тісто викласти в паперові форми на третину від їхньої висоти.
Нагріти духовку до 30 градусів і поставити туди паски на годину. Потім розігріти її до 180 градусів, увімкнути конвекцію і поставити на найнижче положення.
Випікати 20-25 хвилин. Готовність випічки перевірити дерев'яною шпажкою: при протиканні пасок вона має залишитися сухою
Для глазурі змішати білки, цукрову пудру і сік лимона, збити міксером до стоячих піків.
Читайте також:
Паска від Олі Полякової — покроковий рецепт приготування (відео)
Декор до Великодня: їстівне мереживо зробить ваші паски неперевершено красивими (відео)