Смачний заливний пиріг із молодою капустою та яйцями: рецепт страви з великодніх яєць
Після Великодня зазвичай залишається багато крашанок. І ці варені круто яйця треба якось використати, наприклад приготувати з ними пиріг.
Крашанки, або великодні яйця — обов'язковий символ Великодня. І після Великодня їх залишається досить багато. З'їсти їх усухом'ятку складно. Зате вони можуть стати важливою частиною чудових страв. Наприклад, смачного пирога з капустою. Рецептом поділилися на сайті Ukrainians.Today.
Ніжний пиріг із молодою капустою та яйцями
Інгредієнти:
Для начинки:
- молода білокачанна капуста — 500 г;
- невеликий пучок кропу;
- трохи свіжого чебрецю та кінзи;
- яйця, зварені круто, — 3 шт.;
- сіль, свіжомелений чорний перець.
Для тіста:
- вершкове масло — 160 г;
- кефір — 200 мл;
- сметана 20% — 200 мл;
- цукор — 2 ст. л.;
- сіль — 1/2 ч. л.;
- яйця — 2 шт.;
- борошно — 280 г;
- розпушувач — 2 ч. л.;
- панірувальні сухарі для форми та кунжут для прикрашання.
Нашаткуйте капусту й злегка обсмажте на маленькому вогні на сухій сковороді. Додайте кріп, кінзу (якщо любите) і чебрець. Посоліть, поперчіть, дайте охолонути й додайте нарізані кубиками варені круто яйця. Начинка готова.
Вершкове масло розтопіть, перемішайте з кефіром і сметаною, посоліть і додайте цукор.
Яйця окремо збийте й обережно додайте в кефірну масу. У вас вийде рідке тісто. Борошно перемішайте з розпушувачем і всипте в рідке тісто, постійно помішуючи, можна міксером.
Форму для випічки змастіть маслом і злегка присипте сухарями. Влийте половину тіста, викладіть начинку і рівномірно розподіліть її по тісту. Влийте тісто, що залишилося, і розрівняйте.
Випікайте в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці. Готовність перевірте паличкою або сірником — вставлена в центр готового пирога, вона має залишитися сухою.
Після дайте пирогу охолонути. Якщо хочете м'яку скоринку, накрийте зверху рушником, якщо хрустку — накривати не потрібно.
Читайте також:
Картопля з м'ясом: рецепт ситної страви на обід
Просто і дуже смачно: рецепт весняного салату з редиски
Рецепт пісних пиріжків із картоплею та грибами: як приготувати смачну випічку