Идеальный ужин: рецепт курицы по-деревенски с картофелем
І м'ясо, і гарнір готуються одночасно. І у вас готова смачна вечеря для всієї родини.
Курка по-селянськи з картоплею — це те, що вам потрібно, якщо ви полюбляєте ситно та смачно вечеряти, але не любите витрачати на готування багато часу. Курячі стегна та стегенця готуються на пательні й залишаються дуже ніжними та соковитими, а картопля підрум'янюється разом із цибулею. Рецептом поділилися на сайті Giallo Zafferano.
Курка по-селянськи з картоплею
Інгредієнти:
- картопля — 1 кг;
- курячі стегна — 650 г;
- курячі ніжки — 350 г;
- цибуля біла — 80 г;
- часник — 2 зубчики;
- біле вино — 200 г;
- чебрець сушений — за смаком;
- орегано сушений — за смаком;
- оливкова олія, сіль.
У миску помістіть курячі ніжки та стегенця, збризніть олією, посоліть і поперчіть, додайте орегано та чебрець. Натріть м'ясо приправами і підрум'яньте шматочки курки на сковороді. На це піде хвилин десять. Потім переверніть шматочки і дайте підрум'янитися з іншого боку.
Приблизно через 5 хвилин додайте біле вино і дайте курці готуватися ще 10–15 хвилин, не торкаючись до неї. Після закінчення цього часу вимкніть вогонь і перекладіть курку в інший посуд зі сковороди.
Тим часом очистіть картоплю і наріжте її кубиками приблизно 3 см. У ту саму пательню, в якій ви готували курку, налийте трохи олії та покладіть роздвоєний часник. Додайте картоплю, посоліть і обсмажуйте на середньому вогні приблизно 15 хвилин.
Очистіть і наріжте цибулю. Коли картопля підрум'яниться, видаліть зубчики часнику і спочатку додайте цибулю, а потім і курку.
Готуйте свою страву на слабкому вогні ще 10 хвилин, намагаючись обережно перемішувати, щоб не пошкодити картоплю. Після приготування приправте сушеним орегано й одразу подавайте до столу.
Читайте також:
Іспанська кухня на вашому столі: рецепт курки з часником
Мінімум калорій, максимум смаку: рецепт швидкого і бюджетного сніданку