Десерт із картоплі: рецепт несподіваного Торта де Вілана з Канарських островів

Торта де Вілана, картопляний пиріг, картопляний торт, десерт із картоплі
Фото: Instagram Canarias viaja | Торта де Вілана

Цей оригінальний десерт традиційно готують на острові Ла-Гомера, найменшому з Канарських островів. І ви точно не куштували нічого подібного.

Торта де Вілана готують на Канарах. І це дуже незвичайний десерт. Адже його головний інгредієнт — це картопля. До пирогів із картоплею ми звикли, але вони зазвичай несолодкі. А ось торт — це щось новеньке. Рецептом поділилися на сайті Сuxchiaio.

Важко перекласти "торта де Віллана", вілана португальською означає "грубий", або "злий". Чому так назвали домашній десерт — невідомо. Це домашній десерт, типовий рецепт острова Ла Гомера.

Картопля надає пирогу приємної вологої консистенції, і це дуже типовий десерт для Канарських островів, де з'єднуються іспанська, африканська та південноамериканська культури.

Торта де Вілана

Інгредієнти:

  • 500 г картоплі;
  • 4 яйця;
  • 200 г цукру;
  • 150 г очищеного мигдалю;
  • 150 г пшеничного борошна;
  • 100 мл оливкової олії;
  • 100 г родзинок;
  • 8 г розпушувача;
  • 1/2 чайної ложки меленої кориці;
  • ром (за бажанням);
  • цедра ½ лимона.

Щоб приготувати картопляний торт, спочатку відваріть картоплю в мундирі. Після приготування злийте воду, почистіть картоплю та розімніть у пюре. Наріжте більшу частину мигдалю і відкладіть кілька цілих горішків для прикраси.

У миску з картопляним пюре додайте яйця, подрібнений мигдаль, оливкову олію і цукор, просійте борошно разом із розпушувачем, ретельно перемішуючи, щоб не утворювалися грудочки.

Також додайте цедру лимона і корицю і, нарешті, додайте родзинки, попередньо замочені в невеликій кількості рому (або у воді для безалкогольного варіанту) і осушені.

Змастіть невеликою кількістю вершкового масла і застеліть папером для випічки квадратну роз'ємну форму діаметром 24 см, покладіть тісто і ретельно розрівняйте.

Прикрасьте цілим мигдалем і готуйте в розігрітій до 180°С духовці близько години.

Після приготування дістаньте торт де вілана з духовки і дайте йому трохи охолонути, перш ніж виймати його і подавати.

Читайте також:

Білий торт: як приготувати ніжний ванільний десерт

Шоколадний торт із кокосовим кремом: рецепт ніжного і простого десерту

Справжній смак Італії: як приготувати шоколадний торт Тенеріна