Іспанські шашлики за оригінальним рецептом: як смачно приготувати свинину
"Карне фієста" — одна з найпопулярніших страв канарської кухні. І ці свинячі шашлички виходять неймовірно смачними.
Шашлики, або м'ясо на грилі готують по всьому світу. І "Карне фієста" — це традиційна страва іспанської та канарської кухні. Зазвичай її подають із картопляним пюре, або картоплею фрі. Рецептом поділилися на сайті la palmera rosa.
Щоб приготувати "м'ясо для вечірки" (так дослівно перекладається Карне фієста) у найтрадиційнішому стилі, наріжте м'ясо квадратами, приготуйте маринад і добре змастіть м'ясо. Його залишають маринуватися на кілька годин, краще на ніч, щоб сконцентрувати аромат, і, нарешті, обсмажують у великій кількості олії.
Але також його можна приготувати на грилі, або в духовці, щоб зменшити кількість жиру.
Карне фієста, або канарські шашлики
Інгредієнти:
- 1 кг свинини;
- 50 г оливкової олії;
- 1 крапля оцту;
- 1 чайна ложка солодкої паприки;
- 6 зубчиків часнику;
- 1 чайна ложка орегано;
- 2 лаврові листки;
- ½ чайної ложки чебрецю;
- 1 каєнський перець;
- ½ склянки білого вина.
- сіль, різні овочі, цибуля, кабачки, помідори тощо.
Очищаємо м'ясо від жиру і нарізаємо його квадратиками приблизно 2 або 3 см. Посипте м'ясо орегано та чебрецем.
У ступці розчавіть очищений часник, додайте спеції, розрізаний навпіл гострий перчик, оцет, олію, сіль і вино і все добре перемішайте.
Заливаємо маринадом м'ясо, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник. Залишаємо маринуватися щонайменше на 3 або 4 години, а краще на ніч.
Овочі нарізаємо квадратиками приблизно такого ж розміру, як і м'ясо.
Збираємо шашлик, на кожному шампурі чергуємо шматок м'яса з якимось із овочів. Залиште невелику відстань між шматочками овочів і м'ясом, щоб вони добре приготувалися.
Смажимо шашлички на решітці, перевертаючи їх так, щоб вони добре пропеклися з усіх боків.
Подаємо зверху зі свіжою нарізаною петрушкою і супроводжуємо картоплею фрі або м'ятою картоплею.
Обирайте овочі, які вам подобаються найбільше, ті, що є у вас удома, або ті, які за сезоном. Якщо ви використовуєте дерев'яні шампури, щоб вони не пригоріли від тепла праски, намочіть їх перед складанням шашлику. Також ви можете приготувати цю страву в духовці.
Читайте також:
Як вибрати свинину для шашлику: рецепт смачного маринаду з білого вина
Айран із томатним соком: рецепт смачного маринаду для курячого шашлику
Курячі шашлики з беконом: як приготувати смачну страву без мангала