Як вибрати свинину для шашлику: рецепт смачного маринаду з білого вина
Найчастіше в Україні готують шашлик зі свинини. І вам точно варто спробувати новий смачний маринад.
Шашлик зі свинини виходить ніжним і смачним. А маринад потрібен, щоб трохи облагородити запах свинини, який багатьом не подобається. І, щоб приготувати смачний шашлик, варто пам'ятати кілька правил. Фокус розповість, як його приготувати.
Запорука ідеального маринаду
У маринаді має бути кислий інгредієнт: лимон, вино, томатний сік або помідори, щоб розм'якшити м'ясо;
Спеції: від солодких до гострих.
Приправи: від розмарину до базиліка.
Правила смаження шашлику зі свинини
Різати м'ясо потрібно поперек волокон, не надто великими шматками. Маринувати м'ясо найкраще від 6 до 8 годин. Перед смаженням шашлик потрібно хоча б за годину дістати з холодильника, і прибрати з м'яса налиплу цибулю та інші приправи, щоб вони не горіли на м'ясі.
Маринад для свинячого шашлику на білому вині
Інгредієнти:
- свиняча шия — 1 кг;
- одна цибулина;
- біле сухе вино — 150 мл;
- один помідор;
- два солодких перці;
- один перчик чилі;
- чебрець, базилік;
- два зубчики часнику;
- половинка лимона;
- перець, сіль.
М'ясо наріжте кубиками, перець наріжте кубиками, цибулю на четвертинки. Складіть усе в пакет.
Великий помідор розріжте навпіл і натріть на тертці, щоб подрібнити м'якоть і позбутися шкірки. Перець чилі та часник дрібно наріжте. Подрібніть базилік і чебрець. Змішайте вино, тертий помідор, перець чилі, часник, листя чебрецю і базиліка. Вичавіть сік лимона, поперчіть і посоліть. Відлийте чверть отриманого маринаду. Решту влийте до м'яса з перцем, закрийте пакет і все перемішайте. Залиште м'ясо маринуватися в холодильнику на ніч.
А потім уже нанизуйте м'ясо на шампури, чергуючи з цибулею і перцем. І смажте з усіх боків до рум'яної скоринки. Після смаження шашлик полийте частиною маринаду, що залишилася, і подавайте на лаваші.
Читайте також:
Айран із томатним соком: рецепт смачного маринаду для курячого шашлику
Відтінять і доповнять смак: топ-3 найкращих маринадів для страв на грилі
Швидкий маринад м'яса на шашлик за 30 хвилин. Для цього знадобиться ківі