Айран із томатним соком: рецепт смачного маринаду для курячого шашлику

Шашлик із курки, курячий шашлик, шашлик із курки рецепт, смачний шашлик
Фото: cook_julija_simonchuk/instagram | Шашлик із курки

У такому маринаді куряче м'ясо виходить м'яким і соковитим. І він ідеально підходить, щоб замаринувати шматочки філе.

Курячий шашлик на маринаді з айраном і томатним соком виходить дуже м'яким і соковитим. Особливо цей рецепт гарний для курячого філе, яке багато хто недолюблює, тому що після запікання воно стає сухуватим. Фокус розповість як його приготувати.

У такому маринаді можна замаринувати не тільки філе, а й інші частини курки. А якщо у вас немає айрану, то можете використати нежирний кефір, або несолодкий йогурт.

Маринад для курячого філе

Інгредієнти:

  • куряче філе — 3 кг;
  • цибуля — 1 кг;
  • сіль — 1 ст. л.;
  • томатний сік — 1 л;
  • айран — 1 л;
  • мелена паприка — 1 ст. л.

Вимийте філе, обсушіть паперовими рушниками й наріжте великими шматочками.

Цибулю очистіть і наріжте товстими півкільцями. Перекладіть у миску і додайте сіль, краще використовувати велику, а не екстра. Перетріть цибулю з сіллю руками. Покладіть філе і перемішайте. Закрийте плівкою і відставте на півгодини.

Після залийте куряче філе з цибулею айраном і томатним соком. Перемішайте, знову затягніть плівкою і приберіть у холодильник мінімум на три години.

Далі розпаліть гриль. Злийте маринад і посипте курку паприкою. Залиште ще на пів години.

Нанизайте на шампури і готуйте над вугіллям з усіх боків до золотистого кольору. Подавайте зі свіжим хлібом і салатом зі свіжих овочів.

Читайте також:

Картопля з салом на мангалі: готуємо смачну та ситну страву на природі

Малосольні огірки: найпростіший рецепт смачної закуски

Найкраща страва у спекотний день: як правильно готувати окрошку і чим її заправляти