Найкраща страва у спекотний день: як правильно готувати окрошку і чим її заправляти
Коли стає спекотно, то окрошка здається найвдалішим вибором на вечерю. Але завжди виникає питання, як її приготувати правильно.
У кулінарній культурі багатьох країн є холодні супи: бурячники, ґаспачо з томатів або окрошка. І є безліч способів її приготування. Фокус розповість, як готувати окрошку правильно.
Окрошка: чим заправляти
Окрошку в наш час можна заправляти всім, чим душа захоче: вибір багатий. Окрошку можна готувати на квасі, на кефірі з мінеральною водою, на звичайній воді з майонезом. Якщо ви любите заправляти окрошку квасом, то потрібно вибрати натуральний білий квас без цукру. Також підходять айран, нежирна сметана з мінеральною водою, або натуральний рідкий йогурт.
Окрошка: список інгредієнтів
Для приготування окрошки вам знадобляться такі інгредієнти. Їх можна доповнювати, або навпаки, прибирати зі списку залежно від ваших уподобань:
- нежирне м'ясо або варена ковбаса без жиру;
- відварена картопля;
- яйця відварені круто;
- свіжа редиска;
- свіжий огірок;
- зелена цибуля;
- зелень за смаком.
Якщо додаєте в окрошку м'ясо, то краще вибрати варену, смажену або запечену яловичину. Можна взяти птицю або варений язик.
Класична окрошка
Інгредієнти:
- варені яйця;
- відварна яловичина;
- свіжі огірки;
- редис;
- зелена цибуля;
- кріп, трохи петрушки.
Зелень треба дрібно нарізати, посипати сіллю, пом'яти дерев'яною ложкою в ємності для окрошки. Овочі нарізати кубиками, соломкою або натерти на крупній тертці. Яйця нарізати кубиками. Усе акуратно перемішати і залити заправкою на ваш смак. Посоліть окрошку, додайте трохи білого хрону, перемішайте і поставте в холодильник хоча б на годину. Яйця можна додавати вже в тарілку розрізавши на четвертинки.
Читайте також:
Королева весняного столу: топ 3 рецепти окрошки
Боннський суп: рецепт найдієтичнішої страви
За традиційним грузинським рецептом: як приготувати суп харчо