Найкраща страва у спекотний день: як правильно готувати окрошку і чим її заправляти

Окрошка, як готувати окрошку, чим заправляти окрошку, окрошка рецепт
Фото: Flickr | Окрошка

Коли стає спекотно, то окрошка здається найвдалішим вибором на вечерю. Але завжди виникає питання, як її приготувати правильно.

У кулінарній культурі багатьох країн є холодні супи: бурячники, ґаспачо з томатів або окрошка. І є безліч способів її приготування. Фокус розповість, як готувати окрошку правильно.

Окрошка: чим заправляти

Окрошку в наш час можна заправляти всім, чим душа захоче: вибір багатий. Окрошку можна готувати на квасі, на кефірі з мінеральною водою, на звичайній воді з майонезом. Якщо ви любите заправляти окрошку квасом, то потрібно вибрати натуральний білий квас без цукру. Також підходять айран, нежирна сметана з мінеральною водою, або натуральний рідкий йогурт.

Окрошка: список інгредієнтів

Для приготування окрошки вам знадобляться такі інгредієнти. Їх можна доповнювати, або навпаки, прибирати зі списку залежно від ваших уподобань:

  • нежирне м'ясо або варена ковбаса без жиру;
  • відварена картопля;
  • яйця відварені круто;
  • свіжа редиска;
  • свіжий огірок;
  • зелена цибуля;
  • зелень за смаком.

Якщо додаєте в окрошку м'ясо, то краще вибрати варену, смажену або запечену яловичину. Можна взяти птицю або варений язик.

Класична окрошка

Інгредієнти:

  • варені яйця;
  • відварна яловичина;
  • свіжі огірки;
  • редис;
  • зелена цибуля;
  • кріп, трохи петрушки.

Зелень треба дрібно нарізати, посипати сіллю, пом'яти дерев'яною ложкою в ємності для окрошки. Овочі нарізати кубиками, соломкою або натерти на крупній тертці. Яйця нарізати кубиками. Усе акуратно перемішати і залити заправкою на ваш смак. Посоліть окрошку, додайте трохи білого хрону, перемішайте і поставте в холодильник хоча б на годину. Яйця можна додавати вже в тарілку розрізавши на четвертинки.

Читайте також:

Королева весняного столу: топ 3 рецепти окрошки

Боннський суп: рецепт найдієтичнішої страви

За традиційним грузинським рецептом: як приготувати суп харчо