Як готувати рататуй: покроковий рецепт яскравої та смачної страви з овочів

Рататуй, овочеве рагу, рататуй рецепт, овочеве рагу рецепт
Фото: Shutterstock | Рататуй

По суті, рататуй — це французька страва. Але такі овочеві рагу з ароматними травами готують по всьому світу.

Related video

Зараз, коли настав сезон свіжих овочів, саме час приготувати смачний овочевий рататуй, або просте дієтичне рагу з баклажанів і кабачків з томатами. Рецептом поділилися на сайті Einfach Kochen.

Рататуй

Інгредієнти:

  • баклажани — 400 г;
  • кабачки — 250 г;
  • червоний перець;
  • жовтий перець;
  • червона цибуля;
  • три зубчики часнику;
  • великі помідори — 400 г;
  • томатна паста — 1 ст. л.;
  • цукор — до свого смаку;
  • розмарин, чебрець, лаванда (за бажання), сіль.

Для рататую вимийте та осушіть баклажани, кабачки, перець і зелень. Наріжте баклажани кубиками, змішайте з сіллю і витріть паперовими рушниками.

Кабачки та перці наріжте кубиками. Розмарин, чебрець і лаванду зв'яжіть в ароматний букет. Потім ви його видалите з готової страви.

Цибулю та часник почистіть, дрібно наріжте і покладіть у каструлю з рослинною олією. Обсмажте на середньому вогні 1-2 хвилини. Додайте в каструлю кубики баклажанів і смажте ще 2 хвилини. Потім додайте кубики кабачків і перцю та ще раз обсмажте все разом близько 2 хвилин.

Додайте томатну пасту разом із цукром і трохи обсмажте. Додайте нарізані помідори, додайте букет зелені й дайте всьому покипіти під закритою кришкою близько 25 хвилин. Час від часу помішуйте.

Щойно овочі будуть готові, видаліть зелень і заправте рататуй сіллю, перцем, цукром і оливковою олією, що залишилася. Подавайте зі свіжим білим хлібом, рисом або полентою за бажанням.

Якщо у вас залишиться рататуй, то ви можете його пюрірувати, додати трохи овочевого бульйону і ложку сметани та їсти, як овочевий суп-пюре.

Читайте також:

Кабачкова піца: рецепт смачної страви із сезонних овочів

Свіжий і смачний: рецепт простого салату з буряка і тунця

Смачна альтернатива звичній окрошці: рецепт болгарського супу таратор