Смачна альтернатива звичній окрошці: рецепт болгарського супу таратор

Таратор, холодний суп, болгарська кухня, простий рецепт
Фото: smachno.ua | Таратор

Таратор готується швидко і просто. Попри невелику кількість інгредієнтів, суп легкий, але ситний.

Якщо українці готують у спекотну пору року окрошку, то болгари віддають перевагу холодному супу таратор, який подають зі шматочками льоду в тарілці. Фокус розповість, як його приготувати.

У класичному рецепті таратора — несолодкий йогурт. Утім, додати можна також айран, або кефір.

Таратор

Інгредієнти:

  • 2 свіжих огірки;
  • натуральний грецький йогурт — 700 мл;
  • пучок свіжого кропу;
  • 3 зубчики часнику;
  • оливкова олія — 2 ст. л.;
  • волоські горіхи — 50 г;
  • перець свіжомелений, сіль.

Очистіть огірки від шкірки та наріжте кубиками. Часник і кріп подрібніть. У мисці змішайте огірки, зелень і часник, посоліть, поперчіть і залиште на 10 хвилин.

Волоські горіхи подрібніть качалкою, або просто порубайте ножем. У мисці змішайте огірки, кріп, горіхи та натуральний йогурт. Якщо суп вийшов занадто густим, можна додати трохи газованої води.

Таратор готовий. Перед подачею додайте трохи оливкової олії.

Читайте також:

Окрошка на курячому бульйоні: готуємо літню страву з новим смаком

Найкраща літня страва. Рецепт окрошки на кефірі

Найкраща страва у спекотний день: як правильно готувати окрошку і чим її заправляти