Печінкові оладки з плавленим сиром: як приготувати ситну та соковиту страву

печінкові оладки, плавлений сир
Фото: Скрін відео

Подавати такі оладки найкраще зі сметаною.

Печінкові оладки можна зробити ще смачнішими, якщо в них додати плавлений сир. Він зробить їх більш соковитими та м'якими. Як їх приготувати, розповіли в кулінарному блозі "Проста кулінарія".

Печінкові оладки з плавленим сиром

Інгредієнти:

  • куряча печінка — 700 г;
  • яйця — 2 шт;
  • цибуля середнього розміру — 1 шт;
  • вершкові плавлені сирки — 2 шт (по 70 г);
  • манна крупа — 50 г;
  • сіль і перець за смаком;
  • олія для обсмажування.

Спосіб приготування:

Печінку пропустити через м'ясорубку (велика сіточка) або подрібнити імпульсно кухонним комбайном. Не потрібно цього робити занурювальним блендером, оскільки важливо залишити текстуру в печінці.

До подрібненої печінки додати сіль, перець, яйця, манну крупу і перемішати. Залишити на 15-20 хвилин, щоб манка набухла.

У цей час дрібно ріжемо цибулю й обсмажуємо її до легкої золотистості на невеликій кількості олії. Плавлені сирки натерти на крупну тертку. Обсмажену цибулю і натертий сирок додати в печінку і перемішати.

У сковороді розігріти олію. Викласти на пательню оладки й обсмажити їх з обох боків до золотистого кольору. Готові оладки викласти на паперовий рушник, щоб увібралася зайва олія.

Читайте також:

На святковий стіл: рецепт класичного салату з печінки тріски

Паштет із курячої печінки в духовці: покроковий рецепт смачної закуски

Салат із курячої печінки: рецепт дуже бюджетної та смачної страви