Варення-желе з чорної смородини: як приготувати вітамінну бомбу
Варення зі смородини — справжнє джерело вітамінів. Воно допоможе легко подолати сезонні застуди та зробить будь-яке чаювання незабутнім.
У садах і на дачах активно зріє смородина, одна з найкорисніших ягід, багата на вітаміни й мікроелементи, які особливо важливі під час перехідних періодів і дають змогу зміцнити імунітет. Тож саме час зробити запаси на зиму, щоб забезпечити свою сім'ю смачною та корисною солодкою заготівлею. Рекомендуємо приготувати варення-желе з чорної смородини за рецептом із блогу "Консервація та кулінарія".
Варення-желе з чорної смородини
Інгредієнти:
- цукор — 1 кг;
- чорна смородина — 1 кг;
- вода — 1 склянка.
Спосіб приготування:
Спочатку ягоди слід підготувати, висипати в емальовану ємність для варіння варення та влити воду. Потім увімкнути вогонь, довести до кипіння і варити приблизно 1–2 хвилини, після чого одразу перетерти через сито. У пюре всипати цукор, проварити на помірному вогні приблизно 30 хвилин після закипання. Гарячим розлити варення-желе по стерильних банках і закатати.
Зберігайте варення в темному і прохолодному місці.
Читайте також:
Рогалики з чорною смородиною та волоськими горіхами: рецепт ароматної випічки
Сезонний десерт: рецепт тертого пирога зі смородиною
Клафуті з абрикосами: рецепт ніжного й ароматного французького десерту