Кабачки зі смаком грибів: рецепт смачної закуски на зиму
Кабачки, приготовані за цим рецептом, виходять смачними й ароматними.
Кабачки — овоч, який не тільки активно використовується для приготування різноманітних страв "на зараз", а й чудово підходить для заготовок на зиму. Сьогодні пропонуємо вам рецепт кабачків зі смаком грибів на зиму, яким поділилися в блозі "Консервація і кулінарія". Це чудова закуска до столу і добавка до будь-якого гарніру.
Кабачки зі смаком грибів
Інгредієнти:
- кабачки — 1 кг;⠀
- цукор — 1 ст. л;⠀
- сіль — 1 ст. л;⠀
- рослинна олія — 3 ст. л;⠀
- оцет 9% — 2 ст. л;⠀
- кріп — великий пучок;⠀
- часник — 4 зубчики;⠀
- перець чорний — 1/4 ч. л.⠀
Спосіб приготування:
Кабачки помити, порізати кубиками. Кріп дрібно порубати, часник пропустити через прес. Усе скласти в глибоку миску. Туди ж додати цукор із сіллю, олію та оцет. Усе перемішати й залишити маринуватися на 1,5 години. За цей час необхідно кабачки ще кілька разів перемішати, щоб вони добре просочилися маринадом і виділили побільше соку.
Банки об'ємом 0,5 літра простерилізувати, попередньо промивши їх із харчовою содою.
Розкласти кабачки по простерилізованих банках. Потім маринад, що залишився в мисці, розлити по банках, щоб він покрив вміст. Накрити банки кришками і поставити в холодну духовку. Увімкнути її на 150 градусів і стерилізувати банки з вмістом 15 хвилин. Якщо обираєте стерилізацію у воді, то опустіть банки на дно каструлі, застелене рушником, щоб вода не доходила вище плічок банок. Стерилізувати 15–20 хвилин.
Потім банки дістати і закатати кришками. Перевернути їх догори дном, укутати ковдрою і дати охолонути.
Читайте також:
Кабачки, запечені в духовці: рецепт низькокалорійної страви за 30 хвилин