Мариновані кабачки: простий рецепт смачної закуски
Мариновані кабачки — легкий гарнір або закуска. І вони готуються дуже просто і дуже швидко.
Замаринувати кабачки, якими вас уже, напевно, обдарували родичі та знайомі — це один із найпростіших способів приготування цього овоча.
У цьому рецепті кабачки не готують, а маринують у сирому вигляді. Щоб подати їх на стіл, усе, що вам потрібно зробити, це нарізати кабачки тонкими скибочками за допомогою мандоліни, посолити їх і приправити спеціями. Рецептом поділилися на сайті Cookist.
Свіжі та смачні сирі мариновані кабачки ідеально пасують для літньої вечері разом з улюбленими другими стравами, як із м'яса, так і з риби, а також для збагачення начинки бутербродів і ролів.
Мариновані кабачки
Інгредієнти:
- два середніх кабачки;
- оливкова олія — 60мл;
- білий винний оцет — 60мл;
- часник — 2 зубчики;
- свіжа м'ята;
- пластівці чилі та сіль.
Для початку наріжте кабачки тонкими скибочками за допомогою мандоліни або дуже гострого ножа; вони мають бути завтовшки кілька міліметрів. Викладіть скибочки кабачка в друшляк, посоливши кожен шар. Потім дайте їм відпочити протягом години. Це чудовий спосіб прибрати гіркоту з кабачків.
Тим часом приготуйте маринад, змішавши в мисці оливкову олію, білий винний оцет, подрібнену м'яту і часник, сіль і пластівці чилі.
Після закінчення зазначеного часу ретельно просушіть кабачки кухонним папером, потім розкладіть на таці перший шар скибочок і заправте його ложкою маринаду. Продовжуйте таким чином, поки інгредієнти не витратяться, потім накрийте кабачки харчовою плівкою і залиште маринуватися в холодильнику на 8 годин.
Подавайте мариновані кабачки сирими на сервірувальній тарілці, прикрасивши листям м'яти, кількома скибочками часнику і невеликою кількістю перцю чилі.
Ви можете змінити інгредієнти маринаду на власний смак: якщо ви, наприклад, не любите гостре, ви можете замінити перець чилі чорним перцем або відмовитися від часнику, якщо вам важко його перетравлювати. Також можна додати трохи лимонного соку, що зробить мариновані кабачки ще свіжішими й ароматнішими.
Сирі мариновані кабачки можна зберігати в холодильнику, добре накривши харчовою плівкою, 2-3 дні.
Читайте також:
Як готувати рататуй: покроковий рецепт барвистої та смачної страви з овочів