Равіолі з кабачків: як приготувати оригінальну та смачну закуску
Тут немає тіста, а начинку готують із ніжного сиру.
Равіолі з кабачками — друга страва, яку обов'язково варто спробувати. Це оригінальна та смачна альтернатива класичним равіолі з тіста. Вони начинені рикотою та приправлені помідорами, базиліком і копченим сиром. Рецептом поділилися Cucchiaio.
Равіолі з кабачків
Інгредієнти:
- три молодих кабачки;
- 250 мл томатного пюре;
- 150 г рікотти;
- 30 г тертого Грана Падано;
- 1 яйце;
- 50 г копченого сиру;
- свіжий базилік;
- 1 зубчик часнику;
- оливкова олія, сіль, перець, олія.
У сковорідці підрум'янюємо на рослинній олії подрібнений часник. Коли він стане золотистим, додайте томатне пюре, сіль і перець. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і варіть, поки соус не випарується. Вимийте кабачки, обріжте їх, а потім розріжте уздовж навпіл. Нарізаємо тонкими смужками за допомогою картоплечистки або мандоліни.
У мисці змішайте рікотту з тертим Грана Падано, нарізаним базиліком, яйцем, дрібкою солі та свіжомеленим перцем. Візьміть 8 скибочок кабачків і розкладіть їх хрестоподібно на обробній дошці, злегка перекриваючи одна одну.
У центр покладіть ложку начинки. Складайте по одному шматочку кабачка до центру, починаючи зверху і рухаючись за годинниковою стрілкою.
У підсумку у вас має вийти квадратний згорток. Продовжуйте так, поки у вас не закінчаться інгредієнти.
Змастіть форму для запікання олією, покрийте дно 1–2 столовими ложками томатного соусу і розкладіть равіолі. Заправте томатним соусом, що залишився, і розподіліть по поверхні нарізаний невеликими кубиками копчений сир. Готуйте в розігрітій до 180° духовці приблизно 25–30 хвилин або поки сир не розплавиться.
Читайте також:
Смажені рулетики з кабачків: рецепт найсмачнішої закуски