Смачний рецепт на зиму: рецепт кабачкової ікри по-херсонськи

Кабачкова ікра по-херсонськи, кабачкова ікра, ікра з кабачків, кабачки що приготувати, кабачки рецепт
Фото: Receptov.one | Кабачкова ікра по-херсонськи

У ікру входять найпростіші інгредієнти, які можна знайти в будь-якому магазині, чи на базарі.

Кабачкова ікра по-херсонськи складається з традиційних інгредієнтів: кабачків, моркви, цибулі, олії, цукру, томатної пасти, солі, перцю та цукру. Вона виходить недорогою та дуже смачною. Рецептом поділились на сайті Shuba.

Смачною цю ікру роблять пропорції. Нам потрібно по 1 кг кабачків, цибулі та моркви. Якщо кабачки з великим насінням, то його треба прибрати.

Ми постерилізуємо банки з кришками, розкладемо ікру й закриємо. Серед десятків рецептів ікри з кабачків, ця виходить найсмачнішою.

Кабачкова ікра по-херсонськи

Інгредієнти:

  • кабачки — 1 кг;
  • морква — 1 кг;
  • цибуля ріпчаста — 1 кг;
  • олія соняшникова — 200 г;
  • цукор — 100 г;
  • паста томатна — 200 г;
  • сіль — 2 ст. л.;
  • перець чорний мелений.

Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть крупно. Кабачки наріжте кубиками. У глибокій сковороді розігрійте олію й обсмажте цибулю до прозорості, час від часу помішуючи. Додайте моркву, перемішайте і смажте ще 5 хвилин.

Додайте кабачки в сковороду до овочів і тушкуйте до м’якості 15-20 хвилин. Потім подрібніть майбутню ікру блендером. Додайте цукор, сіль, перець, томатну пасту і перемішайте. Доведіть до кипіння і готуйте на маленькому вогні 5 хвилин.

Гарячу ікру розкладіть у простерилізовані теплі банки й герметично закрийте кришками.

Читайте також:

Найсмачніша страва з Грузії: рецепт лобіо зі стручкової квасолі

Аджика з томатів і волоських горіхів: рецепт популярного соусу по-новому

Що приготувати, якщо у вас багато кабачків: рецепт смачної запіканки з фаршем і помідорами