Найсмачніша страва з Грузії: рецепт лобіо зі стручкової квасолі
Лобіо зазвичай готують із червоної, або білої квасолі. Але зі спаржевої воно виходить не менш смачним.
Лобіо зі стручків квасолі також популярне, як класичне грузинське лобіо з червоної, строкатої або білої квасолі. Зелене лобіо готується з молоденьких стручків спаржевої квасолі. Додають подрібнені волоські горіхи, часник, традиційні спеції. Словом, це чудова страва на гарнір. Рецептом поділилися на сайті Gemrielia.
Лобіо зі стручкової квасолі
Інгредієнти:
- квасоля стручкова (спаржева) — 400 г;
- волоські горіхи — 100 г;
- ріпчаста цибуля — 80 г;
- часник — 2 зубчики;
- кінза — 30 г;
- чабер — 1 ч. л.;
- уцхо-сунелі — 0,5 ч. л.;
- коріандр мелений — 0,5 ч. л.;
- рослинна олія, сіль.
Переберіть стручкову квасолю і відріжте кінчики стручків з боку плодоніжки. Приберіть грубі прожилки, якщо такі трапляються.
Закип'ятіть воду в невеликій каструлі, посоліть її та покладіть квасолю. Доведіть до кипіння на сильному вогні, зменшіть вогонь до середнього і варіть квасолю протягом 3 хвилин. Або менше, залежить від вашої квасолі, стежте, щоб вона не переварилася. Відкиньте квасолю на сито і обдайте холодною водою, щоб вона зберегла пружність і зелений колір.
Очистіть цибулю та наріжте тонкими півкільцями. Волоські горіхи подрібніть.
Розігрійте у великій сковорідці олію, обсмажте в ній, помішуючи, на середньому вогні цибулю до золотистого кольору, додайте подрібнений часник, стручки квасолі та посипте сухими приправами. Додайте нарізану кінзу, посоліть, якщо треба, і знімайте з вогню.
Читайте також:
Піца, названа на честь скандалу і вулкана: як приготувати піца-рулет Стромболі
Як із магазину: рецепт смачної кабачкової ікри
Цукіні та кабачки: чим вони відрізняються і що з них готувати