Найсмачніша страва з Грузії: рецепт лобіо зі стручкової квасолі

Лобіо зі стручкової квасолі, лобіо спаржева квасоля, лобіо рецепт
Фото: 1000.menu | Лобіо зі стручкової квасолі

Лобіо зазвичай готують із червоної, або білої квасолі. Але зі спаржевої воно виходить не менш смачним.

Лобіо зі стручків квасолі також популярне, як класичне грузинське лобіо з червоної, строкатої або білої квасолі. Зелене лобіо готується з молоденьких стручків спаржевої квасолі. Додають подрібнені волоські горіхи, часник, традиційні спеції. Словом, це чудова страва на гарнір. Рецептом поділилися на сайті Gemrielia.

Лобіо зі стручкової квасолі

Інгредієнти:

  • квасоля стручкова (спаржева) — 400 г;
  • волоські горіхи — 100 г;
  • ріпчаста цибуля — 80 г;
  • часник — 2 зубчики;
  • кінза — 30 г;
  • чабер — 1 ч. л.;
  • уцхо-сунелі — 0,5 ч. л.;
  • коріандр мелений — 0,5 ч. л.;
  • рослинна олія, сіль.

Переберіть стручкову квасолю і відріжте кінчики стручків з боку плодоніжки. Приберіть грубі прожилки, якщо такі трапляються.

Закип'ятіть воду в невеликій каструлі, посоліть її та покладіть квасолю. Доведіть до кипіння на сильному вогні, зменшіть вогонь до середнього і варіть квасолю протягом 3 хвилин. Або менше, залежить від вашої квасолі, стежте, щоб вона не переварилася. Відкиньте квасолю на сито і обдайте холодною водою, щоб вона зберегла пружність і зелений колір.

Очистіть цибулю та наріжте тонкими півкільцями. Волоські горіхи подрібніть.

Розігрійте у великій сковорідці олію, обсмажте в ній, помішуючи, на середньому вогні цибулю до золотистого кольору, додайте подрібнений часник, стручки квасолі та посипте сухими приправами. Додайте нарізану кінзу, посоліть, якщо треба, і знімайте з вогню.

Читайте також:

Піца, названа на честь скандалу і вулкана: як приготувати піца-рулет Стромболі

Як із магазину: рецепт смачної кабачкової ікри

Цукіні та кабачки: чим вони відрізняються і що з них готувати