Стейки з баклажанів: як приготувати смачну закуску в хрусткому паніруванні
Ці стейки з баклажанів ідеально підходять як основна страва або закуска. Це смачна альтернатива традиційним м'ясним котлетам і стейкам.
Баклажани можна запікати, тушкувати та смажити. А якщо обваляти їх у паніруванні, то вийде прекрасна закуска. Рецептом поділилися на сайті Misya.
Стейки з баклажанів
Інгредієнти:
- 500 г баклажанів;
- 50 г великої солі;
- 1 яйце;
- 50 г панірувальних сухарів;
- 30 г тертого пармезану;
- 1 щіпка дрібної солі.
Вимийте й почистіть баклажани, потім наріжте їх скибочками (приблизно 0,5 см), розкладіть на таці, посипте великою сіллю і дайте постояти 30–60 хвилин.
Баклажани промийте і обсушіть, потім вмочіть кожну скибочку спочатку в яйце, потім у сухарі з пармезаном і повторіть (знову в яйце і знову в сухарі).
Обсмажте стейки з баклажанів по кілька штук у гарячій олії, підрум'янивши їх з обох боків, а потім викладіть на кухонний папір.
Котлети з баклажанів готові, вам залишається тільки насолоджуватися ними. А можна між двома скибочками підсмажених баклажанів додати соус із густого йогурту з часником і кропом. Так вийде ще смачніше.
Читайте також:
Овочева закуска на зиму: рецепт смачного салату з баклажанів
Пряний і з густим соусом: рецепт угорського гуляшу
Неймовірно смачна закуска на зиму: рецепт маринованих баклажанів