Корисне для травлення та дуже смачне: рецепт грушевого варення

Грушеве варення, варення з груш, як приготувати варення
Фото: 1000.menu | Грушеве варення

У грушах багато пектина та вітамінів. І варення вийде густим та поживним.

Таке варення можна подавати із тостами, а також до сирної тарілки. Адже вишуканий смак груш додасть вишуканості вашим стравам. І приготувати таке варення дуже просто. Рецептом поділились на сайті Cookery.

Вибирайте стиглі, але не переспілі груші. Сорт самої груші не так важливий.

Грушеве варення

Інгредієнти:

  • груші — 1 кг (бажано очищені від шкірки);
  • цукор — 1,2 кг;
  • вода — 200 мл.

Миємо фрукти та нарізаємо шматочками два на два см. Складаємо у каструлю і проварюємо протягом десяти–п'ятнадцяти хвилин. Як тільки шматочки груші проварились, охолоджуємо їх у холодній воді.

Далі варимо сироп. Наливаємо у каструлю воду, додаємо 700 г цукру і, помішуючи, доводимо до кипіння. Як тільки весь цукор розчинився, і сироп почав піниться, кладемо в нього проварену попередньо грушу.

Доводимо варення до кипіння. Потім висипаємо цукор, що залишився, і варимо на маленькому вогнику протягом години, постійно помішуючи. Пробуємо варення, і коли воно готове даємо йому охолонути. Якщо хочете зберігати кілька місяців — то розкладаємо гарячим по стерилізованим банкам.

Таке варення можна використовувати в якості начинки для пиріжків та тортів.

Читайте також:

Нутелла зі слив на зиму: рецепт незвичайного десерту

Персик "Мельба": як приготувати рецепт, створений на честь відомої оперної співачки

Солодкий і ароматний: рецепт чудового сливового джему