Виходять дуже хрусткими: рецепт солоних огірків за бабусиним рецептом
Такі огірочки чудово пасують до смаженої картоплі. І дуже просто готуються.
Огірки за таким рецептом виходять хрусткими та пікантними. Головне, вибирати невеликі міцні овочі, які не доведеться різати на частини. Фокус розповість, як їх заготовити на зиму.
Хрусткі солоні огірки
Інгредієнти:
- огірки — 700 г;
- сіль — до смаку;
- листя чорної смородини — 5 штук;
- листя хрону — 1,5 штуки;
- хрін — 20 г;
- перець чилі — 10 г;
- стебла кропу — 1 штука;
- оцет 9% — 2 ст. л.
Добре помийте огірки та простерилізуйте банки. Покладіть у них листя хрону та інші трави. На півторалітрову банку потрібно взяти 4-5 листків чорної смородини і парасольку кропу.
Наріжте гострий перець кільцями — на кожну банку піде по 3-4 кільця. Це додасть приємної пікантності.
Покладіть половину листочка хрону і кілька нарізаних кружечків кореня хрону. Покладіть огірки в банку і намагайтеся укладати щільніше.
Зверху накрийте огірочки листочком хрону і заливайте розсолом. Рецептів розсолу багато, але ці два найпростіші.
Розчиніть сіль у холодній воді з розрахунку 2 столові ложки солі на літр води. Залийте розсіл у банки, закрийте кришкою і поставте в прохолодне місце на зберігання. Через 30 діб огірки вже можна куштувати.
Але якщо прохолодного місця у вас немає, а час є, то приготуйте дуже солоний розчин. Перевіряється це сирим яйцем — коли воно спливає — розсіл досить солоний.
Залийте огірки розсолом і поставте в прохолодне місце на кілька днів. Коли почнеться бродіння і розсіл піде бульбашками, його потрібно злити. Залийте огірки чистою холодною водою без солі, додайте в кожну банку по 2 столові ложки 9 % оцту. Закривайте банку і відкривайте через 30 діб. Огірочки — готові.
Читайте також:
Заготовки на зиму: рецепт баклажанів в аджиці з яблуками
Помідори з гострою начинкою на зиму: рецепт смачної заготовки