Із сирним кремом: рецепт торта, який готується без духовки
Такий торт дуже просто приготувати, як і крем: простий зі сметани, або складніший із рікоти.
Гарний торт зі смачним кремом — це той рецепт, який може стати вашим улюбленим. Тим більше, що готується він без духовки, що дуже зручно, якщо духовки у вас немає, або вона зайнята. Фокус розповість, як його приготувати.
Торт без духовки
Інгредієнти:
- борошно — 700 г;
- топлене масло — 90 г;
- кефір — 100 мл;
- сметана — 850 г;
- цукор — 350 г;
- сода — ½ чайні ложки;
- варення з айви, персиків, чорної смородини, або будь-яке інше на ваш смак.
Крем із рікоти
Інгредієнти:
- рікота — 250 г;
- цукор — 50 г;
- білий шоколад — 100 г;
- вершки 33% — 200 г;
- желатин — 11 г.
Розтопіть масло, додайте кефір, 150 грамів сметани, 100 грамів цукру, соду і перемішайте. Просійте борошно, влийте до нього масляну суміш і руками замісіть круте тісто. Залиште на 10-15 хвилин, знову обімніть руками і розділіть на сім рівних частин.
Розкачайте коржі завтовшки 2 мм і обсмажте по черзі на добре розігрітій сковороді без олії, на середньому вогні. Дайте коржам повністю охолонути.
Змішайте сметану і цукор до повного розчинення цукру. Краще робити це вручну, а не міксером, бо випадково можна збити масло.
Кожен корж змастіть шаром сметанного крему. Залишками крему покрийте торт з боків. Прикрасити торт можна крихтами з обрізків коржів або улюбленим варенням.
Також ви можете приготувати більш вишуканий крем із рікоти. Рікоту збийте з цукром, додайте розплавлений білий шоколад. Желатин розчиніть, порційно додайте збиті вершки. Змішайте вершкову масу і крем із рікоти. Остудіть і нанесіть на коржі.
Читайте також:
Смачний турецький торт із молочним кремом: як приготувати оригінальний десерт
Найсмачніший торт: рецепт десерту з безе та вершковим кремом (відео)
Горіховий торт із кавовим кремом: детальний рецепт приготування смачного десерту