Салат "Мімоза" зі скумбрією та сиром: рецепт смачної зимової страви
У салат "Мімоза" варто додати трохи тертого твердого сиру, що додасть йому пікантності.
Із сирами різних сортів готують безліч салатів: від знаменитого "Цезаря", до простого закусочного салату з плавленого сиру з часником. І в класичну "Мімозу" також додають тертий твердий сир. Фокус розповість, як його приготувати.
Можна трохи відступити від класичних канонів і приготувати цей салат із копченою скумбрією. І додати в салат відварену картоплю.
Салат "Мімоза" зі скумбрією
Інгредієнти:
- філе скумбрії гарячого копчення — 300 г;
- картопля відварна — 300 г;
- морква відварна — 300 г;
- чотири яйця;
- ріпчаста цибуля — 200 г;
- твердий сир — 200 г;
- майонез, оцет, сіль.
Картоплю і моркву відваріть, остудіть, почистіть і натріть на крупній тертці у дві різні тарілки. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте, залийте оцтом, перемішайте і залиште на 10 хвилин.
Сир натріть на середній тертці. Яйця відваріть круто, розділіть на білки і жовтки, натріть на дрібній тертці на різні тарілочки. Філе скумбрії дрібно наріжте, видаліть кісточки, якщо вони вам попадуться.
На плоскій тарілці для подачі встановіть кулінарне кільце. Покладіть шар картоплі, покрийте "сіточкою" з майонезу. Зверху розподіліть мариновану ріпчасту цибулю.
Розкладіть шарами, покриваючи кожен майонезом, скумбрію, білки яєць, моркву і сир. Посипте верх жовтками і прикрасьте кропом за бажання. Поставте салат у холодильник на 2 години, потім зніміть кулінарне кільце і подавайте на стіл.
Читайте також:
Святкове меню: рецепт дуже смачного новорічного салату
Підійде для святкового меню: рецепт листкового салату з крабовими паличками