Шведський яблучний пиріг: рецепт смачного бісквіта з ніжною начинкою

Шведський яблучний пиріг, яблучний пиріг, яблучний пиріг рецепт
Фото: Євген Клопотенко | Шведський яблучний пиріг

Яблучний пиріг зі Швеції — це повітряний ванільний бісквіт, посипаний скибочками яблук, корицею і коричневим цукром.

Related video

Шведський яблучний пиріг дуже схожий на норвезький яблучний пиріг та інші яблучні бісквітні пироги, які готують по всьому світу. Однак це більш легкий бісквіт з великою кількістю молока в тісті. І він чудово підходить для чаювання. Рецептом поділилися на сайті Scandinavian Cookbook.

Шведський яблучний пиріг

Інгредієнти:

  • 3-4 яблука;
  • 3 яйця;
  • 1 і 1/4 склянки цукрового піску;
  • 1 і 3/4 склянки борошна загального призначення;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 1 ч. л. ванільного цукру (або ванільного екстракту);
  • 1 щіпка солі;
  • 7 ст. л. вершкового масла;
  • 3/4 склянки молока;
  • 4 ст. л. коричневого цукру;
  • 1 ч. л. меленої кориці.

Розігрійте духовку до 175°C. Змастіть стінки роз'ємної форми маслом і вистеліть дно папером для випічки.

Очистіть яблука від шкірки та серцевини і наріжте їх середніми скибочками.

Збийте яйця та цукор разом. Додайте борошно, розпушувач і ваніль та розмішуйте до отримання однорідної маси.

Розтопіть вершкове масло і додайте молоко. Додайте цю молочну суміш у тісто для торта, помішуючи до однорідної маси.

Рівномірно розподіліть тісто для торта у формі для випікання і розкладіть зверху по колу скибочки яблук, даючи їм змогу самостійно зануритися в тісто. Посипте зверху коричневим цукром і корицею.

Випікайте близько 45 хвилин. Ви можете перевірити центр зубочисткою — тісто не має прилипати до зубочистки, коли пиріг готовий. Дайте пирогу охолонути, перш ніж виймати його з форми і подавати.

Читайте також:

Пишна яблучна шарлотка: як приготувати смачну випічку

Рецепт яблучного пирога з тонкими коржами: виходить завжди (відео)

Дуже багато яблук і тонке тісто: рецепт смачного яблучного пирога (відео)