Солянка в грузинському стилі: рецепт смачного супу з копченостями

Солянка в грузинському стилі, солянка, солянка рецепт, смачна солянка
Фото: Getty Images | Солянка в грузинському стилі

У такій солянці має бути не менше трьох видів м'яса. І тоді вийде дуже смачно.

Related video

Солянку, — ситний м'ясний суп, — додають кілька видів м'яса і готують смачну заправку. Іноді в солянку додають картоплю та капусту. Але не в цьому випадку. У цій солянці багато приправ і щонайменше три види м'яса та копченостей. Фокус розповість, як її приготувати.

Солянка в грузинському стилі

Інгредієнти:

  • одна невелика цибулина;
  • два зубчики часнику;
  • два мариновані огірки;
  • великі каперси без солі;
  • рослинна олія — 4 ст. л.;
  • томатна паста — 2 ст. л. ;
  • по щіпці меленого коріандру і хмелі-сунелі;
  • аджика з помідорами — 1 ч. л.;
  • шинка з індички або курки — 150 г;
  • відварене філе індички — 150 г;
  • копченості — 150 г;
  • відварна яловичина — 150 г;
  • питна вода — 1,2 л;
  • пряна зелень, сіль, сметана і лимон для подачі.

Цибулю, часник, маринований огірок і каперси наріжте дрібними кубиками. Розігрійте в каструлі олію та обсмажте цибулю з часником до прозорості.

Перекладіть цибулю з часником у миску, а в каструлі швидко обсмажте томатну пасту. Додайте цибулю, часник, каперси, маринований огірок. Смажте ще кілька хвилин. Додайте коріандр, аджику та хмелі-сунелі й перемішайте. Усі м'ясні інгредієнти наріжте тонкою соломкою або невеликими кубиками та обсмажте окремо на рослинній олії. Додайте м'ясо в каструлю до пасерованих овочів, залийте холодною водою, доведіть до кипіння, посоліть, якщо треба, і варіть хвилин 15. Розлийте в тарілки. Посипте зеленню, додайте сметану і подавайте зі скибочкою лимона в кожній тарілці.

Читайте також:

Солянка з копченостями: рецепт зігріваючого супу для зимових вечорів

Щоб вийшла дуже смачною: секрети приготування солянки

Смачна солянка від українського шеф-кухаря: простий рецепт