Солянка з копченостями: рецепт зігріваючого супу для зимових вечорів
Суп із копченостями — прекрасний варіант для обіду або вечері в холодну пору року.
Смачна навариста солянка — це чудовий варіант супу для зимових вечорів. Готується вона доволі просто і, завдяки пікантному смаку, надає звичайній вечері приємного ресторанного вайбу. Приготований на наваристому бульйоні, густий, поживний і ароматний завдяки копченим м'ясним продуктам, такий суп наситить і зігріє найкраще. Солянка готується зазвичай без картоплі, але в цьому рецепті вона є для більшої ситності. Якщо це нововведення вам не подобається, просто не кладіть картоплю в солянку. Але про каперси точно краще не забувати, саме вони надають приємного пряно-пікантного присмаку. Фокус розповість, як приготувати солянку.
Солянка з копченостями
Інгредієнти:
- картопля — 6 шт;
- ковбаса варена або сосиски — 300 г;
- грудинка — 300 г;
- ковбаса копчена — 250 г;
- огірки солоні — 6 шт;
- одна цибулина;
- маслини та оливки — 150 г;
- томатна паста — 2 ст. л.;
- огірковий розсіл — 200 мл;
- рослинна олія — 2 ст. л.;
- питна вода — 2,7 л;
- сіль, мелений чорний перець — за смаком
- лимон і каперси для подачі.
Підготуйте інгредієнти для солянки з ковбасою. Картоплю вимийте, очистіть і наріжте кубиками. Викладіть у каструлю ємністю 3 л і залийте водою. Поставте на сильний вогонь.
Поки вода в каструлі з картоплею закипає, варену ковбасу, грудинку та копчену ковбасу наріжте соломкою, або кубиками. У пательні нагрійте половину рослинної олії та обсмажте всі підготовлені продукти.
Коли вода в каструлі з картоплею закипить, додайте обсмажену ковбасу з грудинкою і знову доведіть до кипіння. Варіть 5 хвилин на середньому вогні.
Солоні огірки та ріпчасту цибулю для солянки наріжте маленькими кубиками. Обсмажте овочі на середньому вогні, додайте томатну пасту і тушкуйте кілька хвилин.
Перекладіть у каструлю до ковбаси та картоплі. Влийте огірковий розсіл і доведіть до кипіння. Варіть 5 хвилин. Спробуйте і, якщо буде потрібно, посоліть. Поперчіть за смаком. Розлийте солянку по тарілках і додайте: оливки, по скибочці лимона і трохи каперсів.
Солянку також можна зварити на м'ясному або курячому бульйоні, а наприкінці приготування додати в каструлю кілька столових ложок каперсів.
Читайте також:
Найкращий засіб від похмілля: як приготувати курячий суп із локшиною
Капусняк: рецепт смачного зігріваючого супу з квашеної капусти
Класичний Харчо: як приготувати ситний суп, який зігріє в холодну погоду