Лагман: рецепт смачної страви до вечері
Найчастіше лагман готують із бараниною, але не менш смачним він виходить із яловичиною.
Лагман — ситна і поживна середньоазійська страва, яку традиційно готують із бараниною. Однак багато господинь замінюють баранину і більш доступними сортами м'яса: свининою, яловичиною і навіть куркою. Кулінарна блогерка Світлана Бауер поділилася своїм перевіреним рецептом лагмана. Спробуйте приготувати його на вечерю і порадуйте своїх близьких новою стравою в меню.
Лагман
Інгредієнти:
- борошно — 280–300 г;
- яйця — 2 шт;
- рослинна олія — 2 ст. л;
- вода — скільки візьме тісто;
- дрібка солі;
- яловичина — 500 г;
- цибуля — 1 головка;
- болгарський перець (червоний) — 0,5 шт;
- болгарський перець (жовтий) — 0,5 шт;
- картопля — 2 шт;
- морква — 1 шт;
- пасеровані томати — 100 г;
- сіль, спеції за смаком (паприка, сухий часник, чорний перець, лавровий лист).
Для маринаду м'яса:
- яйця — 1 шт;
- соєвий соус — 2 ст. л;
- крохмаль — 2 ст. л.
Спосіб приготування:
У мисці з'єднати яйця, воду, сіль, перемішати. Додати борошно, замісити тісто. У процесі додати рослинну олію. Залишити тісто "відпочивати" на 15–30 хвилин.
Тим часом нарізати м'ясо, додати яйце, соєвий соус, крохмаль, перемішати і залишити на 15 хвилин.
У сковороді розігріти олію, обсмажити м'ясо, додати цибулю півкільцями, потім — нарізані болгарський перець і моркву. Обсмажити, додати пасеровані томати, спеції, лавровий лист і залити водою. Тушкувати до готовності м'яса.
Тісто розділити на 6 частин, розкачати в джгутики, змастити олією і дати постояти. Потім розкачати їх у тонкі локшинки, витягаючи. Відварити локшину в підсоленій воді 10 хвилин, потім з'єднати із соусом.
Читайте також:
Ароматна куряча печеня із соєвим соусом і локшиною: простий рецепт ситної вечері
Арахісова локшина з кунжутом: мотиви азійської кухні з того, що під рукою
Чіпси з макаронів: рецепт незвичайної, але дуже смачної страви