Ідеально хрусткий і солоний: як приготувати арахіс у духовці
Арахіс хоч і є бобом, але його називають горіхом і часто подають, як закуску, або смачний перекус.
Арахіс можна приготувати на сковороді, а можна скористатися духовкою. І тоді у вас вийде дуже смачна поживна закуска. І головне, якщо вам подобається солоний арахіс, то саме цей спосіб із духовкою допоможе приготувати ідеальний арахіс із приємним рівномірним смаком. Фокус розповість, як приготувати.
Солоний арахіс
Інгредієнти:
- сирий арахіс — 500 г;
- сіль — 12 г;
- вода — 60 г.
Переберіть арахіс, видаліть сміття та пошкоджені горішки. Промийте арахіс і відкиньте на друшляк. Промийте під струменем води, струсіть зайву воду і перекладіть арахіс у миску.
Розчиніть сіль: приблизно половину столової ложки солі в чверті склянки води — ви отримаєте концентрований розчин. Влийте розчин у миску з горіхами і добре перемішайте.
Розігрійте духовку до температури 180°С. Горіхи в солоній воді періодично перемішуйте, щоб вони рівномірно просочилися.
Злийте з горіхів залишки розсолу. Викладіть арахіс на деко, застелене пергаментом, і розподіліть в один шар. Поставте деко в середину розігрітої духовки.
Готуйте арахіс близько 15 хвилин. Але краще кожні п'ять хвилин перевіряти арахіс і перемішувати його, щоб горіхи готувалися рівномірно.
Арахіс можна виймати з духовки, коли лушпиння починає відходити, а горіхи — потріскувати. Перемішайте арахіс і дайте їм ще 3 хвилини, щоб вони доготувалися.
Після залиште їх застигати на деку на 10 хвилин. Поки арахіс остигає, він продовжує готуватися. І у вас вийде саме така закуска, як потрібно.
Для засолювання арахісу перед обсмажуванням ви можете використовувати більшу кількість води, щоб не перемішувати горіхи, а просто залишити їх хвилин на 10 у розсолі. У цьому разі візьміть приблизно 1 ст. л. солі на склянку води. Після того, як ви зіллєте воду, горіхи перед обсмажуванням слід трохи підсушити на рушнику.
Читайте також:
Американці створили гіпоалергенний арахіс
Аджика з томатів і волоських горіхів: рецепт популярного соусу по-новому
Стануть набагато кориснішими: 5 причин обов'язково замочувати горіхи у воді