Страва на Великий піст: як приготувати котлети з квасолі

Котлети з квасолі, квасолеві котлети, рецепти з квасолі
Фото: cook_julija_simonchuk/instagram | Котлети з квасолі

Такі котлети підійдуть тим, хто тримає піст і вегетаріанцям.

Related video

Пісні котлети часто здаються людям менш апетитними, ніж котлети із м'яса. Але ці виходять дуже смачними. Хоча всі інгредієнти досить базові. Рецептом поділились на сайті My Home Inspiration.

Котлети з квасолі

Інгредієнти:

  • 200 г квасолі;
  • 2 картоплини;
  • 1 цибулина;
  • 100 г печериць;
  • 2 зубчики часнику;
  • 50 г панірувальних сухарів;
  • кілька гілочок зелені;
  • 2 ст. ложки рослинної олії;
  • щіпка приправи хмелі-сунелі;
  • чорний мелений перець, сіль.

Квасолю треба замочити в холодній воді на 5–8 годин. Але краще на ніч. Потім злийте воду та відваріть до готовності, злийте воду. Посоліть на остудіть.

Картоплю відваріть в мундирі, остудіть і очистіть. Печериці дрібно наріжте та злегка обсмажте в олії.

Пропустити через м'ясорубку квасолю, картоплю, печериці, цибулю, часник і зелень. Посоліть, поперчіть, додати спеції і перемішайте.

Сформуйте з квасолевого фаршу котлетки, обваляйте їх в панірувальних сухарях. Обсмажте на попередньо розігрітій сковороді в олії з обох боків до золотистої скоринки.

Подавайте котлети з квасолі із гарніром до свого смаку. Найкраще смакуватиме салат або смажені овочі.

Читайте також:

Ідеальна спаржева квасоля: як її готувати, щоб вона залишалася зеленою та соковитою

Квасоля та компанія. Дієтологиня назвала 5 вагомих причин регулярно їсти бобові

Убивча зелена квасоля: найкращий гарнір для любителів гостренького